PUBLICITAT

Llovera lluita contra tot al Ral·li de Finlàndia

  • La cita escandinava es condensa en dues jornades
EL PERIÒDIC
JYVASKYLA

Periodic
Llovera i el seu Abarth, en un tram d'aigua al passat Ral·li Acròpolis Foto: FOTO ESPORT

El pilot Albert Llovera i el seu copilot Diego Vallejo (Abarth Grande Punto) s'enfronten a partir d'avui al Ral·li de Finlàndia, amb moltes novetats en el seu traçat, amb la dificultat afegida que els organitzadors han seguit amb la dinàmica iniciada la passada temporada de condensar en dues jornades la major part d'una prova que contínua sent una de les més carismàtiques del mundial de ral·lis.

Una vegada a Jyvaskyla, abans d'iniciar els reconeixements, Llovera definia el també conegut com el Ral·li dels Mil Llacs, com una prova complicada en tots els aspectes: «És un ral·li amb dues etapes molt denses en les quals estaré ficat al cotxe més de 16 hores cada dia, amb seccions de fins a cinc especials sense passar per l'assistència, un fet que no afavoreix la recuperació física, sobre tot de les meves mans i braços. Malgrat tot anem a preparar-lo tan bé com sigui possible i a veure com van sortint les coses».

El pilot de Fiat també s'ha desplaçat fins al país nòrdic al volant del cotxe amb el qual farà els reconeixements. Pel que fa a les especials, cal destacar que com és habitual serà un ral·li dels més complicats del Mundial: «Els organitzadors, suposo que per estalviar-se ‘pasta', concentren molt la prova. Aquest any a més han recuperat especials que es feien en els anys 90 i, sobretot, l'etapa del divendres és molt llarga i amb més de 500km d'enllaços». Malgrat tots els inconvenients, per al pilot andorrà «és un ral·li amb un ambient increïble i en el qual dóna gust participar».

Tal com comentava Llovera, la present edició recupera especials de la zona de Tampere que feia molts anys que no es disputaven. El recorregut total s'apropa als 1500km, dels quals 314 km estan repartits en 22 especials, la meitat de les quals es disputen en el decurs del dissabte, última jornada del ral·li. La cita seràavui a partir de less 16.00 des del podi situat a la zona d'assistència en Paviljonki (Jyvaskyla) amb una novetat: en lloc de disputar-se tan sols el tram espectacle, en aquesta ocasió es disputaran tres especials que sumen 39,74km, amb l'exigent Lankamaa (23,76km) per començar. Llovera està preparat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT