PUBLICITAT

Martí estaria disposat a ser elegit president de DA

  • Tres membres de la comissió gestora han presentat els estatuts del partit a l'edifici administratiu del Govern
  • El congrés constituent se celebrarà abans de les comunals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


27072011_da
Els membres de la comissió gestora Joan Torres, Miquel Aleix i Jordi Torres Arauz durant la presentació dels estatuts de DA a l'edifici administratiu del Govern. Foto: TONY LARA
Toni Martí podria ser el president de Demòcrates per Andorra si se'l tria al congrés constituent que s'ha de celebrar abans de les eleccions comunals, però aquesta no és l'única opció. Segons el cap de Govern, si els militants volen que ell sigui a la comissió executiva, hi serà, però sinó, "no hi ha cap problema". Assegura que no té necessitat d'estar present a tot arreu, i que qui ha de decidir són els militants i no pas ell. És per aquest motiu que tampoc proposa cap candidat alternatiu a ell mateix sinó que ho deixa en mans dels membres del partit. En aquesta mateixa línia s'han posicionat els membres de la comissió gestora Jordi Torres Arauz, Joan Torres i Miquel Aleix, que han presentat aquest dimecres els estatuts del partit al Govern. Joan Torres ha expressat que la seva opinió personal és que el cap de Govern hauria de ser el president del partit, però que la decisió l'han de prendre els militants.

La celebració del congrés constituent de Demòcrates per Andorra, on es triarà el president i la resta de la comissió executiva, serà abans de les properes eleccions comunals del mes de desembre. La comissió que es triï haurà de comptar, com a mínim, amb un representant de cada parròquia, un del Govern i un del Consell General, però el nombre total de membres no està estipulat.

El termini per a la celebració d'aquesta assemblea és de 90 dies a partir de la resolució del Govern en l'aprovació dels estatuts del partit que s'han presentat aquest mateix dimecres, però el fet que se celebri abans de les comunals també va lligat a la necessitat que el partit validi les candidatures. Tant Martí com Joan Torres confien que Demòcrates per Andorra presentarà candidatura a les set parròquies, tot i que Torres destaca que no és una exigència, i que si no pot ser, no serà. Pel que fa a la possibilitat de presentar-se aliats amb altres partits, els estatuts de DA contemplen l'opció si es tria en una assemblea o si dues terceres parts de l'executiva hi estan d'acord. Toni Martí assegura que es pot donar suport a tothom qui entengui la situació actual del partit.

Els estatuts presentats aquest dimecres al matí a l'edifici administratiu del Govern estableixen altres punts com el que fa referència a l'aportació econòmica que hauran de fer els càrrecs electes al partit, que és del 5%. Pel que fa a com s'integraran les formacions com Unió Laurediana dins de la formació, Torres assegura que "no ens preocupa" i que si volen mantenir-se com un partit propi es podrà arribar a acords en els termes del programa electoral, de les aportacions econòmiques i de la creació de les candidatures.

D'altra banda, tot i que el partit rebrà els afiliats un cop estiguin aprovats els estatuts, Joan Torres ha assenyalat que ja compta amb "més afiliats dels que ens pensàvem", i calcula que n'hi deu haver més d'un centenar, "que és molt bon començament".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT