PUBLICITAT

Google Street View traslladarà Andorra al món virtual

  • El cotxe del servei inclòs a Google Maps començarà a prendre imatges del Principat a partir de demà
LAIA F. MAROT
ANDORRA

Periodic
A dalt, el cotxe de Google Maps que recorrerà els carrers. A la galeria, detall de la càmera que fa les fotografies en 360º. Foto: GOOGLE

El cotxe de Google, amb la seva inconfusible càmera sobre un allargat pal metàl·lic, començarà a recórrer els carrers d'Andorra demà dijous. L'Street View és un servei de Google que inclou fotografies panoràmiques de ciutats i zones de tot el món, realitzades des de cotxes amb càmeres que capten un angle de 360º per on passen. Així doncs, d'aquí uns mesos Andorra estarà a peu de carrer a només un click, i se sumarà a les més de cent àrees metropolitanes que ja es poden veure amb fotografies reals a través d'aquesta eina.

Un sol cotxe s'encarregarà de fer el recorregut pel Principat i el conductor serà «una persona externa a l'empresa i que es conegui bé la zona», segons va explicar ahir el departament de premsa de Google Espanya i Portugal a aquest diari. El trajecte del cotxe i les zones que s'han de fotografiar les marcaran des del centre de control de Londres cada dia, per tant, no es pot saber encara l'itinerari que farà. A més, tampoc es pot determinar quan temps trigarà, ja que depèn de la meteorologia: «hi ha zones del nord d'Espanya que es van haver de repetir varies vegades per la nuvolositat», va explicar la cap de premsa. El que si van poder confirmar es la prioritat que utilitzen normalment per fer els itineraris: primer es fotografien les zones més grans i amb més demografia, i per acabar les que menys.

SENSE ACTUALITZACIONS / Les fotografies que es facin els pròxims dies estaran presents a la web durant un temps indeterminat, ja que no hi ha previstes actualitzacions: «de moment l'objectiu es ampliar i aconseguir arribar a totes les zones. Espanya ja té fotografiat el 80% del territori», així doncs, els edificis a mig acabar o les zones amb obres restaran tal i com estan ara, ja que de moment «no es té la intenció de renovar». A Madrid, per exemple, hi ha molts espais que van ser fotografiats abans de les obres que es van fer de cara a presentar-se a les Olimpíades. A Barcelona, per altra banda, hi va haver polèmica pels detalls que mostraven les fotografies de determinats carrers del barri del Raval.

Per fer servir Street View, l'usuari només ha de fer zoom per acostar Google Maps al màxim, o bé arrossegar la figura de l'home de color taronja que hi ha a la part superior esquerra del mapa fins a un carrer destacat amb color blau. Amb aquesta eina, l'usuari pot conèixer millor la situació del restaurant al qual vol anar i saber, per exemple, si hi ha un aparcament a prop o no; pot visitar virtualment els carrers de la ciutat a la qual anirà de viatge i l'hotel on s'allotjarà, i fins i tot pot conèixer millor la geografia d'un lloc determinat.

AVANTATGES / La tecnologia d'Street View té molts avantatges també per als negocis, ja que els hotels, els restaurants, els comerços, etc. poden incloure l'eina de Google Maps a la seva pàgina web i el servei d'Street View per facilitar als usuaris un millor coneixement de les seves instal·lacions i de la seva situació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT