PUBLICITAT

Entrenaments de professionals

  • Folguera i Salvador entrenen a Barcelona aquest estiu, amb parelles de renom del circuit Mundial
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Salvador (esquerra) i Folguera, al calaix més alt del podi als Jocs 2011 Foto: EL PERIÒDIC

Tants anys que vam estar veient a Christian Salvador i Xavi Folguera entrenant a les pistes del Parc Central d'Andorra la Vella o a les de la Comella, l'any passat van estar amb Barrera a França i aquest estiu han traslladat a Barcelona el seu camp base sota la direcció del seu nou entrenador, l'argentí David Sharus.

Allà Sharus els ha ficat en un ambient en el que respiren com professionals. Entrenen amb gent que es guanyar la vida amb el vòlei platja i alguns, fins i tots, són estrelles d'aquest esport. És el cas dels cubans Yamil Yanes y Rosel Milanes –tres veces campió olímpic– o els espanyols Agustín Correa i Sergi Martí.

La parella andorrana està a la Ciutat Comtal des de fa gairebé tres setmanes, quan van ser eliminats en la primera ronda de la cita del Campionat d'Europa disputada en la localitat sèrbia de Novi Sad. Cada dia troben diferents equips per exercitar-se al màxim nivell. «Són sessions dures, però de qualitat», destaca l'entrenador tricolor. La primera quinzena van treballar principalment amb tres parelles de Qatar i avui els arriba carn nova: un equip argentí i un d'uruguaià que s'estan preparant per disputar el Circuit Mundial. «És l'avantatge d'estar a Barcelona. Aquí tenen la posibilitat de rodar-se amb equips forts, cosa que a Andorra no podien fer», destaca Sharus.

També es pot treure com a conclusió positiva de la nova manera de treballar de Folguera i Salvador la relació que estableixen entre ellsi també amb jugadors de tots els racons del món; poden progressar en el seu joc per una banda però també fer-se conèixer i apuntar el cap en el món professional. Perquè encara són joves. Salvador té 23 anys i Folguera els farà d'aquí a un mes. Però ja juguen en les millors competicions del panorama internacional com el Circuit Europeu que estan fenta actualment i que requereix l'entrenament diari que estan fent.

Després de perdre en la primera prova a Sèrbia i no poder disputar la segona a Polònia en no tenir punts del rànquing mundial els espera ara Liechtenstein, on fa dos mesos van aconseguir la primera medalla d'or per a Andorra en uns Jocs dels Petits Estats. Aquella va ser la seva consagració com a jugadors d'alt nivell. Ara s'han de mantenir. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT