PUBLICITAT

Andorra aprova l'avaluació del 'Peer Review Group' al Global Forum de l'OCDE

  • L'objectiu de la reunió és avaluar la primera fase de 16 jurisdiccions internacionals, entre les quals el Principat
  • Els aspectes valorats fan referència al marc legal de la jurisdicció i a la implementació pràctica de l’intercanvi d’informació a efectes fiscals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


Les Illes Cayman van ser l'escenari la setmana passada de la setena reunió del Peer Review Group del Global Forum de l’OCDE per avaluar la primera fase de setze jurisdiccions internacionals, entre les quals el Principat d’Andorra. En aquesta reunió, segons informa el Govern en un comunicat, l’informe d’Andorra va ser aprovat pel Peer Review Group i haurà de ser adoptat de manera formal i definitiva pel Global Forum en la seva propera reunió del mes d’octubre. L’informe d’Andorra no es farà públic fins a la seva adopció formal pel Global Forum el mes d’octubre del 2011.
La delegació andorrana que ha participat al Peer Review Group estava formada per la cap de Relacions Internacionals del Ministeri de Finances i cap de la delegació, Clàudia Cornella, l’ ambaixadora del Principat d’Andorra, Eva Descarrega, i per la tècnica de l’INAF, Judith Alarcón.

El Global Forum de l’OCDE agrupa 101 països i territoris, incloent països membres de l’OCDE i països tercers. Després de la reunió de l’OCDE a Mèxic el setembre del 2009, els participants van decidir que totes les jurisdiccions quedessin sotmeses a avaluacions per garantir la implementació dels estàndards de l’OCDE en matèria de transparència i intercanvi d’informació a efectes fiscals.

Aquestes avaluacions es duen a terme en dues fases: la primera relativa a l’avaluació del marc legal de la jurisdicció (Fase 1) i la segona relativa a la implementació pràctica i efectiva de l’intercanvi d’informació a efectes fiscals (Fase 2) que per Andorra tindrà lloc durant el 2013.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT