PUBLICITAT

Menys excursionistes i més turistes elegeixen el Principat

  • La tendència anual continua sent negativa amb menys visitants espanyols i més francesos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El mes de juny han entrat a Andorra 625.959 visitants, el que suposa una tendència mensual del nombre de visitants del 0,6%, i una tendència anyal que se situa en el -0,6%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística. Aquest mes de juny destaca la tendència mensual positiva tant del nombre de turistes, d'un 0,9%, com d'excursionistes, d'un 1%. En tendència anual el nombre de turistes se situa en taxes positives, d'un 1,6%, mentre que la del nombre d'excursionistes encara es manté negativa, d'un -1,3%. Per nacionalitats i tipus de visitant, durant el mes de juny els excursionistes francesos i els turistes espanyols destaquen pels valors positius de les tendències mensuals i anuals.

El mes de juny han entrat al país un total de 625.959 visitants, dels quals 521.357 (83,3%) han estat excursionistes mentre que 104.602 han estat turistes (16,7%). Això representa una tendència mensual positiva del nombre de visitants durant el mes de juny del 0,6% respecte al mes anterior, gràcies a la tendència mensual a l'alça tant del nombre de turistes com d'excursionistes. De tota manera, Estadística puntualitza que la tendència anual dels visitants continua negativa, del -0,6%, a causa de la tendència negativa del nombre d'excursionistes, -1,3%, i malgrat la tendència positiva dels turistes, 1,6%. Per nacionalitat, els visitants espanyols continuen amb tendències negatives contràriament a les tendències dels visitants francesos, que són positives.

LES XIFRES / El mes de juny han visitat Andorra 104.602 turistes, el que estabilitza la tendència ja que la mensual se situa en el 0,9%, i l'anyal respecte al mateix mes de l'any passat en un 1,6%. Per nacionalitats, destaquen els turistes espanyols que presenten una tendència mensual del 0,3% i una anyal del 2,5%, mentre que el turistes francesos tenen una tendència mensual positiva, de l'1,7% mentre que mantenen la tendència anual negativa, del -5,8%.

Durant el mes de juny Andorra ha rebut 521.357 excursionistes, situant la tendència mensual en un 1% mentre que la tendència anual manté valors negatius, d'un -1,3% Per nacionalitats, destaquen els excursionistes francesos que presenten una tendència mensual de l'1,1% i una anyal del 6,9%. En canvi, els excursionistes espanyols presenten valors negatius en la tendència tant mensual, d'un -0,5% com anual, del -10,7%.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT