PUBLICITAT

Un aperitiu dedicat al visitant

  • El pubillatge va repartir embotits, formatge i moscatell en motiu del Dia del Turista
SELVA LÒPEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un turista veu amb porró al costat de la pubilleta i la primera dama a la Plaça Coprínceps, ahir Foto: TONY LARA

Un any més la parròquia escaldenca va voler rendir homenatge a una figura imprescindible pel nostre país, el turista. Expressions de sorpresa, rialles i fins i tot alguna ganyota, van ser algunes de les reaccions que es van poder veure ahir al mig dia quan l'hereu de la parròquia, Sergi Guimaré, aturava als turistes que circulaven per l'Avinguda Carlemany. Es tracta del popular Dia del Turista que se celebra cada any per Sant Jaume, patró d'Engordany. La pubilleta, la pubilla, la primera dama, l'hereu i la fadrina van obsequiar als visitants amb embotits, formatge i moscatell en un encontre informal que va tenir lloc a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany.

A les 12h del migdia el trànsit era força tranquil i el cel era més propi d'un dia de tardor, però això no va impedir que l'hereu aturés els vehicles de matrícula estrangera amb desimboltura i simpatia, fet que va aportar un caire festiu a l'esdeveniment. La pubilla va ser l'encarregada d'aixecar l'enorme porró de moscatell, mentre la pubilleta repartia bosses amb mapes i informació de la parròquia. «Als conductors no els solem donar gaire moscatell perquè han d'agafar el volant», va comentar Xavier Moreno, vicepresident de la Unió Pro Turisme. Moreno també va ressaltar que l'objectiu principal és donar informació als turistes perquè coneguin tota l'oferta cultural de la parròquia. «Per a nosaltres és interessant perquè així veiem la quantitat de turista que tenim i el visitant també s‘interessa, pregunta qui som, què fem i la veritat és que està molt bé», va apuntar Eva Moreno, pubilla d'Escaldes-Engordany.

La majoria dels vehicles que es van aturar, entre deu i 15, eren de nacionalitat espanyola, per sobre dels francesos i anglesos.

Atractius diversos

L'opinió generalitzada dels visitants demostrava que les compres ja no són l'únic atractiu que els mou a venir al Principat. «Andorra no es com fa trenta anys, ahir estava buscant sucre que abans era molt barat i no l'he trobat», va afirmar una turista de Burgos. Les rutes de muntanya criden l'atenció de molts visitants, com és el cas de dues turistes xineses que es van aturar a l'esdeveniment d'ahir al matí: «hem vingut a Andorra, perquè estudiem a Saragossa i allà tot és molt pla. Venim a veure les muntanyes i les aigües termals», comentaven il·lusionades. D'altra banda, una parella de francesos va venir fugint del mal temps de l'Arieja per comprar i fer alguna excursió al Principat. De moment, comentaven, «la gasolina aquí és una mica més barata»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT