PUBLICITAT

Martí vol definir el model de RTVA abans que externalitzar

  • «No és sostenible que la televisió valgui 4 milions», lamenta el cap de Govern
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí, en una entrevista concedida a EL PERIÒDIC l'abril passat Foto: ÀLEX LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va assegurar ahir que l'externalització de Ràdio Televisió Andorra per millorar la situació de les arques governamentals és una possibilitat, però no és «la primera opció» de l'Executiu. Abans de fer aquest pas, el cap de Govern va recalcar la necessitat de definir quin ha de ser el model d'aquesta televisió pública, partint d'una revisió del cost que representa.

Martí va assegurar en una entrevista a l'ANA que si per solucionar el dèficit de la parapública cal privatitzar RTVA «es farà», una resposta que va repetir pel que fa a la resta de serveis públics que les patronals reclamen externalitzar. El demòcrata va manifestar que l'aposta del Govern és la de privatitzar serveis «si fa falta», tenint en compte que la situació econòmica és «molt complicada».

Tot i això, «evidentment no s'externalitzaran aspectes que toquin l'estat del benestar», va assegurar el cap de Govern. Martí va opinar que la política de privatització tant poden aplicar-la partits de dretes com d'esquerres, i va assegurar que no veu quin problema hi ha «si el servei continua sent de qualitat i a un cost menor».

Per tot, Martí va informar que cal que el Govern faci una anàlisi global de tots els serveis i del seu estat, per definir què es pot privatitzar però també per estudiar si serveis que ja s'han externalitzat, com és el cas de les ambulàncies, funcionen bé o cal tornar a nacionalitzar-los.

Una televisió insostenible / Pel que fa concretament a RTVA, Martí va plantejar que primer és necessari «definir quin model de televisió volem», abans de parlar de privatitzar el servei. El que va voler deixar clar el demòcrata és que a dia d'avui «no és sostenible de cap de les maneres que la televisió andorrana entre les pèrdues i les subvencions, valgui quatre milions d'euros». Martí va comparar els costos que genera el mitjà de comunicació andorrà amb els que té la televisió de Lleida, el cost de la qual va xifrar en uns 900.000 euros.

Per aquest motiu, el cap de Govern va plantejar que el més important, «més enllà d'externalitzar o no», o de «parlar de diners», és definir quin model de televisió es vol per Andorra, perquè, entre d'altres qüestions, «també hi ha la inquietud de molts professionals que es mereixen el respecte de saber cap a on es va».

Finalment Martí va agraïr els informes que han fet tant la direcció de RTVASA com el Consell Andorrà de l'Audiovisual, però va assegurar que no són suficients perquè, de moment, es continua amb una despesa de la televisió pública «fora del que ens podem permetre», va cloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT