PUBLICITAT

Revegetació dels parcs d'Andorra la Vella

  • Casa Molines i el Comú de la capital signen un conveni de col·laboració
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Signatura del conveni, a l'esquerra, Montserrat Cardelús i a la dreta, la cònsol major Rosa Ferrer, ahir Foto: COMÚ D?ANDORRA LA VELLA

El Comú d'Andorra la Vella i Casa Molines van signar ahir un conveni de col·laboració per a la revegetació de diferents punts i espais públics de la parròquia.

L'acord signat per la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, i la consellera delegada de Casa Molines, Montserrat Cardelús, contempla que l'import anual màxim de les donacions compromeses per Casa Molines serà de 2.000 euros; per altra banda, compromet a la institució a fer-se càrrec del manteniment dels espais verds de la parròquia, amb l'objectiu de millorar les prestacions de les zones de lleure per als veïns de la parròquia.

Un dels espais que es beneficiarà d'aquest pacte és el parc del Contrapàs, al carrer del Cedre de Santa Coloma. Amb el nou tracte d'ahir, Casa Molines es compromet a fer-se càrrec de les despeses destinades a la compra de material vegetal de reproducció per dur a terme tasques de revegetació del parc, concretament aportant-hi 15 boixos. Els altres espais afavorits pel tracte amb l'entitat seran el parc Comtal, on es destinaran dos salzes (desmais), i la rotonda de la Margineda, on es plantarà un castanyer europeu. La plantació i el manteniment dels arbusts i dels arbres anirà a càrrec del Comú.

Casa Molines es va comprometre també a finançar posteriors campanyes de revegetació dels punts i espais a embellir, que escollirà la corporació, per un període de quatre anys. I per tal que es facin efectives aquestes futures donacions, l'Àrea de Medi Ambient del Comú d'Andorra la Vella haurà de presentar els seus projectes, durant l'any en curs, que inclouran l'especificació dels espais a tractar, així com el material vegetal de reproducció necessari a cadascuna de les campanyes. D'aquesta manera, el comú de la capital segueix posant èmfasi en la importància de cuidar adequadament el medi ambient, en els àmbits de l'aire, l'aigua, els residus, els boscos, els animals i les plantes.

PARC DEL CONTRAPÀS / Aquest terreny es va obrir al públic el mes passat, gràcies a un propietari privat que el va deixar al comú de la capital «en precari», segons va declarar en la inauguració el conseller de Medi Ambient, Toni Riestra. Ja en aquell moment Casa Molines va regalar vegetació per valor de 600 euros, i juntament amb la inversió del comú de 2200, que va servir per netejar el lloc, van transformar «un punt negre, molt brut i problemàtic», segons paraules de Riestra, en un parc adaptat al terreny, mantenint la vegetació que ja hi havia. Ara és una zona d'esbarjo per als veïns.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT