PUBLICITAT

Les obres per canalitzar el riu a l'Aldosa evitaran inundacions

  • Els treballs amb un cost de 96.000 euros consisteixen en fer un canal soterrani
P. G.
CANILLO

Periodic
Enric Casadevall, cònsol de Canillo, a l'Aldosa Foto: TONY LARA

Han començat ja les obres de canalització del riu de l'Aldosa de Canillo. Aquests treballs que consisteixen en fer un canal soterrani més ampli a l'entrada de la població canillenca per deixar passar més quantitat d'aigua pretenen evitar les inundacions que en algunes ocasions han esdevingut en aquest punt i que han ocasionat, fins i tot, talls en la carretera.

Salvador Brillas, conseller d'Obres i Urbanisme del Comú de Canillo, considera que aquestes obres són necessàries perquè en anys anteriors «s'ha hagut de tallar l'aigua potable i l'accés a la carretera, perquè l'actual canal no podia engolir tota l'aigua del riu», va explicar. En èpoques de pluges intenses i de desgel és quan l'ampliació d'aquest canal és més necessària perquè augmenta el cabdal del riu i la canalització actual és insuficient.

Les obres que consisteixen en obrir part de la superfície de la carretera a l'entrada de l'Aldosa de Canillo per instal·lar un canal més ampli perquè pugui passar el cabdal del riu tenen un cost de 96.000 euros. Instal·lat el tub més ampli, les obres finalitzaran amb el cobriment del canal i posterior enquitranament perquè tot quedi com estava.

Per altra banda, els treballs de neteja que es van fer en caràcter d'urgència del llit del riu Montaup va ser una actuació consolidada que des del comú canillenc es va realitzar després del incident que ara fa un any va provocar l'arrossegament de tones de fang i pedres al centre urbà de Canillo. Ara, però, el que cal és la construcció d'un mur de contenció que es va fer malmès i que haurà de costejar el Govern per donar més seguretat al pas d'aquest riu pel nucli de la població. Una obra que encara no té cap pressupost assignat i que des del Comú de Canillo esperen que consti en les previsions de l'Executiu per tenir tota la seguretat del transcurs d'aquest riu pel centre de la parròquia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT