PUBLICITAT

Òscar Casal entra en el 'top-25' a Dolomites i Marc és 36è

  • Hi ha nevada la nit abans que força a un canvi de traçat; Teixidó és 71è i Valls i Sanvicente abandonen
EL PERIÒDIC
CANAZEI

Periodic
Un tram de la cursa amb alguns corredors mostrant evidents problemes d'equilibri mentre està nevant, en la Skyrace de dissabte a Canazei Foto: DOLOMITESKYRACE.IT

Les particularitats de Skyrunner o Copa del Món de curses de muntanya van aparèixer ahir en un dels escenaris més emblemàtics de l’actualitat: les Dolomites italianes. La neu va fer acte de presència dissabte a la nit, en la prèvia de la disputa de la quarta skyrace del calendari i ahir la organització de cursa va haver de canviar de plans. Es va haver de fer servir el pla B, el del recorregut alternatiu, perquè pujar al cim del Piz Boè (3.152 metres) es feia impossible amb tota la muntanya blanca i per tant es va passar de 21 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell a 23 km i 1.400, en un circuit en una zona més baixa, amb més del 80% de pista d’esquí en l’itinerari per eludir riscos innecessaris. Obviament l’espectacularitat de la prova es va veure sensiblement reduïda però a nivell de resultats això no va impedir que l’equip de la Federació Andorrana de Muntanyisme complís l’objectiu amb molt bona nota. En resum, va superar les millors previsions.
El seleccionador, Carles Font, va avisar abans de la carrera que pel prestigi que té Dolomites la participació seria altíssima, de més de 700 corredors a la línia de sortida i entre ells, els millors del panorama europeu. L’objectiu era fer entrar un andorrà entre els 40 primers per poder puntuar de cara a la classificació general i van ser els germans Casal els que van trencar esquemes demostrant que estan en un gran nivell de forma física: Òscar va entrar en el top-25 amb un meritori 24è lloc i Marc va ser el 36è.
Ferran Teixidó va pagar la duresa de les condicions que hi havia per córrer –amb quatre graus negatius de temperatura i zones nevades, tot i que no eren perilloses– i va obtenir un 71è lloc que queda massa lluny de l’onzè lloc de la general que ocupa des de la darrera actualització de la taula, el dilluns de la setmana passada. De la seva banda Marc, amb un quinzè lloc, es mantindrà en aquesta posició igual que Òscar, que era setzè.

CURSA FUGAÇ DE VALLS I SANVICENTE / No va ser un bon dia per als altres dos representants del Principat. Joan Valls i Lluís Sanvicente van haver d’abandonar. Tots dos arribaven a la cita en una condició física delicada i amb el terreny nevat amb el qual l’esforç es multiplica, tots dos van haver d’abandonar en la primera ascensió amb les cames carregades. El ritme de la carrera era altíssim i ja des d’un principi Sanvicente i Valls es van anar quedant darrere fins que van parar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT