Georgiev té prou amb unes taules per ser campió de l'Open

• El campió del 2010, Zoler, era l'únic que podia destronar-lo però no ha guanyat
LA MASSANA

Rechi (esquerra) entrega el trofeu de campió a Georgiev, ahir Foto: FEVA

La 29a edició de l'Open Internacional d'Andorra que patrocina BancSabadell d'Andorra ha tingut com a guanyador el Mestre Internacional búlgar Kiril Georgiev.

Ell agafa el relleu de Dan Zoler, qui en l'última jornada disputada ahir a l'hotel Saint Gothard era l'únic que el podia destronar del primer lloc; però l'israelià, que havia de fer un resultat millor, no ho va fer. És més, Georgiev no va poder passarde les taules amb fitxes blanques contra José Carlos Ibarra però Zoler tampoc no va saber vèncer Artur Kogan i amb blanques també va cedir un empat, que ja es coneixia abans d'acabar la partida del nou campió.

El mig punt que li ha faltat a Zoler per reeditar el títol l'ha deixat en la cinquena posició, empatat amb les dues posicions del podi que van ser de color espanyol: Julen Arizmendi va ser segon i Marc Narciso tercer després de guanyar ahir el cap de sèrie número dos, Hicham Hamdouchi. Tots amb set punts, dins d'un grup de fins a set escaquistes i a mig del guanyador.

Pel que fa a la participació dels escaquistes de la Federació d'Escacs Valls d'Andorra (FEVA) David Norwood va ser el més destacat amb un 25è lloc, gràcies a la victòria d'ahir amb peces negres davant el mestre internacional israeilà Gil Popilski, que té 100 punts menys d'ELO.

Mateu Esteve s'ha confirmat com la gran sorpresa tricolor en l'edició del 2011. Mateu va finalitzar en una meritòria 49a posició i 5 punts; ahir va posar la rúbrica a un gran torneig amb una nova victòria davant un rival amb més ELO que ell –200 punts–, l'holandès Henk Happel.

Marc Torrent s'ha ficat en l'últim dia en el top-5 de la FEVA gràcies al triomf amb negres davant Juan Marcos Elizondo –qui li treu 250 punts d'ELO– i ha empatat amb 4,5 punts amb Daniel José, que va fer taules.

Raül Garcia, de més a menys al llarg del torneig, va perdre ahir i ha quedat el 90è amb quatre punts, els mateixos que un Joan Fernández també intermitent.

Destacar per últim els 2,5 punts de Valentí Riba i els 2 de Maria Galera, Carolina Lacuesta i Àlex Trojman, quatre joves que no tenen encara punts ELO.