PUBLICITAT

El Comú preveu aprovar el pla parcial de l'Arxiu Nacional a la tardor

  • Josep Maria Camp veu en aquesta zona una important possibilitat per al creixement del poble
ÈLIA ORTS GARRI
LA MASSANA

Periodic
Josep Maria Camp posa davant els terrenys on s'ha de construir l'Arxiu Nacional i per on ha de créixer la Massana Foto: ÀLEX LARA

Els propietaris estan treballant en l'elaboració del pla parcial que ha d'acollir l'Arxiu Nacional. Segons van comentar al cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, la feina està «molt avançada», i el mandatari calcula que properament «potser abans d'acabar l'estiu o a la tardor, estarà enllestit» i es podrà aprovar. Aquest és un pas necessari per al desenvolupament de la Massana. D'aquí, el Govern podrà començar a aixecar l'edifici i es podran anar fent les connexions entre els dos principals eixos de la població: l'avinguda del Través i la de Sant Antoni.

Però mentrestant, ja s'han començat els treballs d'eixample de l'avinguda del Través, i fa unes setmanes, el Comú va firmar un conveni amb un propietari, pel qual es feia la cessió de terreny que ha de permetre fer l'accés des d'aquesta avinguda a la de Sant Antoni. I encara que el Govern no iniciï els treballs, es poden anar fent els accessos.

La construcció de l'Arxiu Nacional i el desenvolupament del pla parcial corresponent han de permetre el desenvolupament general de la zona, sense la qual, el cònsol reconeix que la Massana «queda una mica coixa». Camp confessa que «avui dia potser és un poble massa allargat, i en canvi li falta amplada». Aquest és un aspecte que canviarà amb el desenvolupament del pla parcial i de la zona dels entorns del futur Arxiu Nacional, amb les connexions entre els dos eixos que avui vertebren la Massana.

LA MASSANA DEL FUTUR / Aquesta zona, que s'unirà amb el poble de l'Aldosa a través d'un «pulmó verd» i que també connectarà amb el Camí Ral, la Farga Rossell i la zona esportiva de Santa Caterina, «té sentit i agafarà la importància que li pertoca» quan el Govern tiri endavant el projecte del vial de la Massana, va manifestar Camp. En aquest sentit, creu que aquesta infraestructura viària és important perquè «dóna les possibilitats d'expandir-se cap la zona est», segons va exposar el cònsol.

Però la construcció de «la Massana del futur», com li agrada qualificar a l'actual cònsol el canvi que encara ha de fer la parròquia, no acaba amb el desenvolupament d'aquesta zona i l'eixamplament del poble. Aquest projecte «obre noves possibilitats», va apuntar Camp, i de fet també va lligat a la rehabilitació delpoliesportiu de l'Aldosa. De fet, es vol que la connexió d'aquesta gran àrea amb l'Aldosa amb una gran zona verda comenci al mateix poliesportiu. És allà on el Comú, mitjançant el desenvolupament dels plans urbanístics i els corresponents convenis de cessió de terreny, ha obtingut un espai d'uns 100.000 metres quadrats i on es vol construir la piscina i altres equipaments.

En aquest espai, el primer serà la reforma del poliesportiu. Ja hi ha un avantprojecte redactat i cal esperar que bufin temps millors econòmicament parlant –el cònsol major pensa que la legislatura vinent es podria fer–, ja que les reformes a fer a l'equipament són de caràcter estructural, i segons els càlculs de Camp requereixen una inversió d'entre dos i tres milions d'euros.

El desenvolupament de tota aquesta gran àrea hauria de suposar un canvi»encara més important» que el que ha experimentat la Massana aquesta legislatura, guanyant considerablement en qualitat de vida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT