PUBLICITAT

La Federació de Tennis proposa cinc pistes enlloc de tres al CTEO

  • Els contractes amb l'antic Govern eren positius i això permetria acollir la Copa Davis i pujar el rang de l'ITF
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'edifici de serveis del CTEO ja en fase avançada, al costat del camp i enfront del terreny ?mort' al qual podrien anar dues les pistes de tennis Foto: ÀLEX LARA

La Federació Andorrana de Tennis (FAT) vol fer desaparèixer d'una vegada per totes els problemes que té d'instal·lacions i la solució l'ha trobat en el Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino (CTEO).

L'entitat que presideix François Garcia podrà comptar a partir del 2013 amb tres pistes de tennis que es contemplen en el projecte, una vegada hagi finalitzat la quarta i última fase de la construcció d'aquesta nova infraestructura. Però sap que amb una mica més d'esforç per part del Govern, que és el que gestiona aquesta construcció, es podrien fer dues més que canviarien radicalment la perspectiva de futur del tennis andorrà.

Les tres pistes que contemplen el projecte del CTEO seran cobertes. Una d'elles es farà al pavelló poliesportiu, que com els Serradells es podrà adaptar a diferents esports i comptarà amb graderies i una altra s'ubicarà en una sala polivalent, també coberta. La tercera estaria també dins del pavelló, ja que hi ha espai, i l'antic Govern que encapçalava Manel Blasi en el Departament d'Esports així ho havia previst.

Les dues pistes que falten serien a l'aire lliure i tot i no estar definides en el projecte, segons Blasi «hi ha espai per fer-les». Això sí, l'exsecretari d'Esports va deixar clar que estaven previstes una vegada estigués tot construït, segons les previsions al 2014. «La FAT es va reunir amb nosaltres per fer-nos aquesta proposta i certament, després d'analitzar-ho, vam veure que és factible. Sabem de les carències que té aquest esport a nivell d'instal·lacions. El cost no seria gaire car i ells resoldrien un problema que arrosseguen des de fa uns anys».

De la seva banda, el president de la FAT va assegurar que el fet de comptar amb cinc pistes permetria «veure el futur amb més optimisme». Perquè ara mateix hi ha un problema seriós a nivell d'instal·lacions públiques que EL PERIÒDIC D'ANDORRA va denunciar en un tema del dia del 22 d'octubre de l'any passat. El Globus dels Serradells té goteres, la pista de posar i treure al pavelló poliesportiu està plena de forats. Si mirem a altres instal·lacions el CT Santa Coloma compta també amb una pista, aquesta d'herba artificial està malmesa per tot arreu i la de l'Aldosa està en pausa indeterminada per reformes; és a dir, inservible. Comptar a partir del 2014 amb cinc pistes i en bon estat significaria satisfer la ITF, que des del 2006 està amenaçant amb retirar l'Internacional d'Andorra la Vella per la precarietat de les pistes actuals i fins i tot augmentant el prestigi de la competició, del grup 2 actual al 3. D'altra banda també es podria proposar a la Federació Internacional de Tennis poder ser seu de la Copa Davis –cosa impossible ara mateix– que alleugeraria a la llarga el cost que suposa per a la FAT el desplaçament de cinc o sis persones allà on es jugui –anualment–el grup III europeu.

En definitiva, el CTEO ajudarà a que el tennis del país pugui sortir de la UVI d'una vegada per totes perquè també es podrà revitalitzar la feina de la base, ara estancada perquè les condicions per entrenar són tercermundistes. A partir d'ara aquesta iniciativa de la FAT partirà de nou de zero amb motiu del canvi de Govern perquè totes les converses amb Blasi van quedar com una possibilitat, però en cap cas es van afegir al projecte de construcció del CTEO. «Haurem de parlar amb Jordi Cerqueda per explicar-li què volem i per veure si ells també estan disposats a ajudar-nos», va assenyalar Garcia.

INICI MÍNIM, AL 2014 / Aquesta idea s'està treballant ara, però la possible execució de la proposta es farà esperar un mínim de tres anys. La construcció del CTEO està prevista en quatre fases. La primera, que consistia en fer el camp de futbol, la llum i els vestidors prefabricats ja està acabada des de l'abril. La segona fase és la de fer l'edifici de serveis amb una zona mèdica, fisioteràpia i zona d'aigües, sales de musculació, vestidors, aules de formació, una zona de restauració i els espais tècnics per a federacions. La tercera serà la dels espais esportius a l'aire lliure: la graderia per al futbol prevista per a 500 persones, la zona d'atletisme i un gimnàs específic. I per últim els espais esportius coberts: les citades pistes de tennis, el mòdul d'atletisme, el pavelló poliesportiu i les sales polivalents.

Segons la reunió entre l'antic Govern i l'empresa adjudicatària, l'UTE Copsa-Locubsa, les obres estaran acabades abans del gener del 2013. Aquestes, però, van amb retard i Blasi ha reconegut que es poden allargar fins el 2014 i si el nou Govern està per la labor, llavors es faran les dues pistes de més que vol la FAT.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT