PUBLICITAT

El copríncep Joan-Enric Vives manifesta el seu condol al rei Harald de Noruega

  • La nota comunica, en nom del poble andorrà la "profunda solidaritat i proximitat espiritual a tots els ferits i afectats per l'acte vandàlic"
  • Víctor Naudí també ha volgut donar suport als familiars de les víctimes de l'atemptat
24_07_2011_vives
El copríncep episcopal Joan-Enric Vives. Foto: BISBAT D'URGELL
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha enviat aquest dissabte una nota de condol al rei de Noruega, Harald V, per les víctimes de l'atemptat terrorista que s'ha produït aquest divendres a la ciutat d'Oslo i a l'Illa d'Utoya. En la missiva, que Vives ha tramès en nom del poble andorrà, del Govern, i en el seu propi, segons han informat els Serveis de S. E. el Copríncep Episcopal, hi comunica la "profunda solidaritat i proximitat espiritual a tots els ferits i afectats per aquest acte vandàlic", així com la seva "oració al Totpoderós pels difunts, demanant que siguin acollits en la felicitat eterna".
El copríncep episcopal també ha assenyalat el tarannà de pau del Principat, tot afirmant que "el poble andorrà deplora i condemna l'ús de la violència terrorista que colpeja vides innocents, ja que el terror no ha de trobar lloc en una societat civilitzada, i el recurs al terror mai no té cap justificació". Ha afegit: "amb unió dels nostres dos pobles i amb l'esperança que la pau i el perdó s'obrin camí en el nostre món, saludo la Vostra Majestat amb tot afecte. Déu beneeixi Noruega!". La nota de condol ha estat enviada a l’ambaixador de Noruega acreditat davant Andorra, Torgeir Larsen, amb residència a Madrid i també s'ha posat en coneixement del Govern.

Condol del PS
Per la seva banda, el president del PS, Víctor Naudi, ha manifestat també el seu condol davant les "atrocitats perpetrades" a Noruega. En aquest sentit, Naudi ha comentat: "en aquests moments difícils fem costat al govern laborista de Noruega i especialment a les seves joventuts, i rebutgem tot acte de violència que atempti contra la llibertat de les persones i els valors de la democràcia". Naudi ha afegit que el PS dóna el seu "suport als familiars de les víctimes d'aquest abominable atemptat comès contra els ciutadans, contra la pròpia democràcia, i contra el principi bàsic de totes les persones, que és el dret a la vida" i ha agregat que "aquests actes covards serviran només per ressaltar la gran diferència que hi ha entre una societat oberta, com Noruega i l’odi cec del terrorisme".

Així mateix, Naudi ha comentat que "els pensaments dels socialdemòcrates andorrans estan en aquests moments amb les víctimes i amb les seves famílies" i "els amics del Partit Laborista Noruec poden comptar amb el PS" perquè "els valors socialdemòcrates sempre han coincidit amb la pau, el diàleg i l'entesa permanent entre els ciutadans i ciutadanes i aquestes circumstàncies extremes només faran que refermar-los i unir-nos cada vegada més".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT