PUBLICITAT

Entre dues aigües

  • El Comú d'Escaldes-Engordany obre al públic l'entorn del Centre d'Interpretació de l'Aigua i del Madriu
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Al cos de l'article, l'exterior de l'edifici del CIAM amb la casacada i el pont i el pont amb els dispersors de vapor, ahir. A la galeria, Montserrat Capdevila, ahir, visita la finalització de les obres Foto: ÀLES LARA

«Dissenyada per la música de la cascada...per a qui li agradi escoltar-la», així va definir el famós arquitecte Frank Lloyd Wright la seva Casa de la Cascada, i que, amb matisos, es podria aplicar al Centre d'Interpretació de l'Aigua i del Madriu.

Quan el visitant, ubicat al Pont de la Tosca, alça la vista, pot veure una caixa de cristall coberta per una cortina d'aigua, tallada per un pont de vapor. Des d'ahir ja es pot passejar per l'entorn del Centre d'Interpretació de l'Aigua i la Madriu i veure aquest escenari: «ja hem obert al públic, coincidint amb la festa major de la parròquia» va explicar ahir el conseller d'Urbanisme escaldenc, Marc Calvet; així doncs, on abans hi havia les bastides que impedien el pas, ara ja es pot observar aquest edifici que posa en relleu els espais entre el Pont d'Engordany i el Pont de la Tosca, entrada natural de la vall del Madriu i el naixement de l'aigua termal de la parròquia.

Es tracta d'un passeig «d'una setantena de metres», va explicar Calvet, i «l'embelliment del passeig i el pont amb els dispersors de vapor han costat al Comú 300.000 euros». El conseller, que va acompanyar ahir la cònsol major, Montserrat Capdevila, a visitar la finalització de les obres, va explicar que «els veïns han acabat de pintar les façanes laterals del riu» i va afegir que «queden detalls per pol·lir, però bàsicament està tot acabat». Pel que fa el Museu, però, «queda ben bé un mes de muntatge, i, si tot va bé, al setembre estarà obert».

A la banda dreta del riu, doncs, es troben les cinc façanes que donen una variació cromàtica terrosa al passeig; pel que fa la banda esquerra, de moment quedarà igual, encara que també s'hi pot transitar, ja que «hi ha una zona vermella de caiguda de rocosos i no s'hi pot actuar», va explicar Calvet. Capdevila va afegir que gràcies a les negociacions amb un propietari, han pogut fer una escala que permet que «es pugui pujar pel passeig del riu de la banda esquerra i baixar per el de la dreta».

REHABILITACIÓ / Pel que fa les obres de rehabilitació de la part alta de la parròquia, Calvet va afegir que «encara falta la connexió d'una claveguera i les voravies», però per això s'hauria de tallar la circulació i «no es el moment». La cònsol va afegir que acaben el mandat al desembre i que ja han complert amb la part que s'havien compromès ha millorar. Capdevila va admetre que encara queda passeig de riu per arreglar, però haurà de ser el proper equip comunal qui es plantegi la continuïtat, «nosaltres ja hem acabat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT