PUBLICITAT

El CAA creu que es poden reduir costos d'ATV sense retallar plantilla

  • El Govern comparteix «en un grau molt elevat» les propostes de les patronals i es compromet a analitzar-les
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Membres del Consell de l'Audiovisual conversen el dia del jurament d'un d'ells Foto: TONY LARA

El Consell Andorrà de l'Audiovisual (CAA) va lliurar la passada setmana l'informe que els va encarregar el cap de Govern en la darrera reunió que van mantenir en relació a com veia l'ens la situació actual d'ATV i com s'havia d'afrontar la reducció del dèficit i l'equilibri pressupostari. Lluís Rodríguez, president del CAA, va manifestar a l'ANA que els suggeriments aportats van en la línia de «fer una televisió diferent» amb un altre sistema de programació. A més, des del CAA creuen que es poden reduir els costos sense retallar la plantilla. Es dóna la casualitat que el passat dijous, la Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial (CEA) i l'Empresa Familiar (EFA) van presentar un informe amb mesures de reactivació econòmica i per sanejar les arques de l'Estat, entre les quals la privatització de Ràdio i Televisió d'Andorra SA.

Rodríguez va explicar que es poden reduir els costos que ha d'afrontar la parapública amb una altra programació, «fent una televisió diferent». Va posar com exemple allargar els informatius, dedicant més espai a l'actualitat parroquial, deixant només com a «pinzellades» la informació internacional.

El president del CAA, a més,es va mostrar taxatiu i va manifestar que «no acabo d'entendre massa bé que un país s'hagi d'associar amb una xarxa de televisions locals, un país no pot estar amb televisions locals», fent referència a l'acord que ATV té amb la Xarxa Audiovisual Local a través de la qual omple part del contingut de la programació. Per contra, Rodríguez creu que «es poden aconseguir programes de la comunitat europea que només tindrien els costos de traducció».

El document que es va fer arribar al cap de Govern, Toni Martí, la setmana passada no és execessivament extens, sinó que des del CAA es posen «a disposició del cap de Govern per tractar i ampliar els diferents temes que hi consten».

En l'informe en cap moment s'entra en el relleu dels càrrecs directius, segons va precisar Rodríguez.

MESURES BEN REBUDES / El Govern es va mostrar favorable a bona part de les propostes fetes des de les patronals a través d'un breu comunicat. En el text, l'Executiu agraeix la implicació dels agents econòmics a l'hora de fer propostes «en la línia de la reactivació i la diversificació econòmica». Per això, «el Govern es compromet a estudiar amb atenció totes aquestes propostes, les quals es comparteixen en un grau molt elevat», s'assegurava en el comunicat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT