PUBLICITAT

La Guàrdia Civil decomissa 560 paquets de tabac a un resident

  • La mercaderia es va trobar amagada en un turisme i està valorada en 1.876 euros
EL PERIÒDIC
VALLS DE VALIRA

Periodic
El tabac amagat al vehicle Foto: GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil va decomissar el passat dijous 560 paquets de tabac de contraban a la duana de la Farga de Moles. El tabac va ser comissat a un resident a Andorra que respon a les inicials D.O.T., de 36 anys.

El decomís es va produir a les 12.45 hores d'abans d'ahir a l'interior de la duana de la Farga de Moles durant la inspecció a un turisme Golf amb matrícula andorrana, on els agents van trobar amagada la mercaderia valorada en 1.876 euros. Per aquest motiu, la Guàrdia Civil va aixecar acta per una infracció a la Llei de repressió del contraban, que juntament amb el tabac decomissat, va quedar a disposició de l'administrador de la duana de la Farga de Moles.

A mitjans de juny, el Legislatiu espanyol va aprovar una modificació de la normativa de repressió contra el contraban en el sentit d'augmentar el llindar del delicte. Així, amb la nova llei, es considera delicte de contraban quan el valor de la mercaderia supera els 15.000 euros, quan fins aleshores estava tipificat com a delicte a partir dels 6.000 euros. Paral·lelament, les penes imposables per delictes de contraban s'han endurit i van dels tres als cinc anys de presó. De la mateixa manera, també s'han endurit les sancions per les faltes administratives en l'àmbit del contraban, i van des dels 1.000 euros fins a un 350% del valor de la mercaderia.

Recentment, la Guàrdia Civil ha fet altres decomissos de tabac. El passat 14 de juliol, els agents ja van decomissar 490 paquets de tabac en una operació al terme municipal de Bassella, i el dia 6 del mateix mes, es van comissar 1.490 paquets, que un passatger transportava en cinc maletes a la bodega d'un autocar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT