PUBLICITAT

El motor centra l'atenció amb la Copa Tot Terrenys

  • L'Open d'Escalada, l'altre gran atractiu al Principat; a Itàlia hi ha Copa del Món de travesses i a Turquia el FOJE
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El 4x4 de Cabanes ?líder d'Xtrem? intenta sortir d'un forat a l'Off Road les Collades (Calvinyà), la primera prova de la Copa TT a principis de juny Foto: FOTOESPORT

S'apropa el mes d'agost però l'activitat no frena en el món de l'esport. Aquest cap de setmana són dues les competicions que centren el cap de setmana: la Copa d'Andorra de Tot Terrenys a Belixalís (la Massana) i l'Open d'Escalada als Cortals d'Encamp. Totes dues proves es faran a partir de les tres de la tarda d'avui.

Però demà hi ha més, tot i que lluny de les nostres fronteres. L'equip nacional de curses de muntanyes s'ha desplaçat a Dolomites (Itàlia) per disputar una cita de la Copa del Món i el judoca Iván Garcia ha marxat a Trabzon (Turquia) per participar en el Festival Olímpic de les Joventuts Europees.

 

MOTOR:La tercera prova, equador de la Copa TT

La Copa d’Andorra de Tot Terrenys arriba avui al seu equador amb la disputa de la tercera prova. Els prop de 20 participants que s’hi donaran cita tindran una nova oportunitat per mesurar les habilitats en una cita que es disputarà a la Massana i amb el suport de l’Automòbil Club d’Andorra, que en el seu afany de configurar un traçat competitiu i alhora respectuós al màxim amb el mitjà natural, han decidit situar-lo en els terrenys adjacents a l’abocador de Beixalís, situat en el quilòmetre 8 de la carretera CS-310.
El traçatcomptarà amb set zones i com a gran novetat cal destacar que, una d’aquestes zones serà cronometrada per a les tres categories. En Xtrem s’espera un duel per donar caça al líder, Albert Cabanes –guanyador de les dues primeres proves–, que treu vuit punts a Ramón Pujol i Jaume Guardiola. En Preparats és Josep Bringué el líder amb sis punts més que Joan Choy i set més que Jordi Betriu mentre que en Sèrie Jordi Troguet treu tres punts a Joel Martínez.
A les 14.00 hores comença la festa amb les verificacions administratives i tècniques, després hi haurà reconeixement de les zones, el brifing i a partir de les quatre de la tarda, fins aproximadament les vuit del vespre, la competició.

 

CURSES DE MUNTANYA:Objectiu: puntuar a la SkyRace de Dolomites

Tot l’equip de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) tret de Xavi Teixidó seran demà a la línia de sortida de la SkyRace de la Copa del Món de Dolomites, a Itàlia. Ferran Teixidó, els germans Marc i Òscar Casal, Joan Valls i Lluís Sanvicente buscaran que, com a mínim un d’ells, acabi entre els 40 primers per poder puntuar de cara a la classificació general. Els espera una cursa de 21 km i gairebé 2.000 metres de desnivell, amb una exigent ascensió al Piz Boè –3.100 metres d’altura– i un descens molt tècnic amb arribada al poble, el punt de sortida.
El nivell s’espera altíssim, amb prop de 700 participants a la línia de sortida. Cal recordar que en la classificació general Ferran Teixidó ocupa el 12è lloc, Òscar Casal el 15è, Marc Casal el 16è i Joan Valls el 21è.

 

ESCALADA DEPORTIVA: La segona prova del Nacional, a punt

La segona prova del Circuit Nacional d’escalada esportiva ho té tot a punt per l’inici, aquesta tarda a partir de les tres de la tarda i fins prop de les set que es farà l’entrega de premis. El rocòdrom dels Cortals d’Encamp serà el centre neuràlgic d’una competició que organitza la Federació Andorrana de Muntanyisme des de fa quatre temporades durant l’estiu, i en aquesta parròquia amb l’ajut del Comú encampadà.
S’espera ronda la xifra dels 25 participants en una prova dividida en quatre categories, tots tan masculines com femenines: la juvenil fins a 14 anys, la júnior de 15 a 18, la sènior a partir de 19 i la veterans –que també puntua com a sènior– a partir dels 40. Cada categoria tindrà quatre vies de dificultat diferents que els sèniors hauran de fer a primera vista i la resta en top rop.

 

JUDO: Entre la Copa d’Europa i el FOJE de Turquia

Iván Garcia serà el representant tricolor en judo en el Festival Olímpic de les Joventuts Europees que es disputa a partir de demà a Trabzon (Turquia). El lluitador de l’Hantei participarà en la categoria de menys de 73 kg i anirà acompanyat pel tècnic federatiu Joan Carles Querencia.
D’altra banda, a Hamburg, Laura Sallés (-63 Kg), Daniel García (-66) i Èric Risco (+100), participaran avui i demà en la Copa d’Europa, la darrera prova  abans dels Campionats del Món de París, a finals d’agost.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT