PUBLICITAT

Georgiev venç Arizmendi i recupera el lideratge

  • Norwood perd i es despenja de la zona alta de la taula a l'Open
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Georgiev (al fons), Damljanovic (dreta) i Arizmendi (esquerra), ahir Foto: EL PERIÒDIC

Kiril Georgiev té mig Open Internacional d'Andorra al sarró. El Gran Mestre búlgar de 2.654 punts ELO va derrotar ahir Julen Arizmendi, l'únic jugador que li seguia el ritme amb 5,5 punts després de sis jornades, en una partida que es va allargar per espai de quatre hores però que va controlar el primer favorit del torneig, amb fitxes blanques. Falten dues jornades perquè acabi la competició a l'Hotel Saint Gothard d'Arinsal i el triomf de Georgiev encara no és definitiu, si bé és cert que de cara als desempats ell té moltes opcions de coronar-se campió i agafar el relleu de l'israelià Dan Zoler, que encara té opcions de defensar el títol.

Un que difícilment podrà acabar entre els millors de la taula en una 29a edició que compta amb 173 inscrits és l'escaquista de la Federació d'Escacs Valls d'Andorra David Norwood, qui ahir, amb fitxes negres i davant un Omar Almeida amb un ELO sensiblement superior al qual tenia acorralat. Norwood va agafar avantatge després dels primers intercanvis i va trobar la manera d'incrementar-lo però el mèrit del rival en el contrajoc va tornar a equilibrar la partida amb el temps ja esgotant-se. El jugador de la FEVA va continuar jugant en busca del triomf quan la partida pintava a taules, es va precipitar i va acabar perdent. Ara Norwood es queda a dos punts del líder.

Sort dispar per als dos jugadors de la FEVA que tenien 3,5 punts, tots dos jugant amb blanques. Daniel José va caure amb Mark Berkovich en una partida que va dominar el seu rival, superior en ELO i Joan Fernández va treure unes taules davant el germà d'Òscar de la Riva, de nom Jorge, que li treu prop de 200 punts.

També cal destacar unes altres taules d'Esteve Mateu, que amb blanques va enfrontar-se a l'espanyol José Maria Lillo en una partida caòtica: ja amb els temps a punt d'expirar l'andorrà no va veure que tenia posició per guanyar, es va equivocar i va deixar el triomf en safata de plata al seu rival, que tampoc no va veure la jugada i la partida va acabar amb repartiment de punts. Qui també va puntuar i té, com Esteve, 3,5 punts va ser Raül Garcia, amb unes taules davant Adolfo Santos.

Cal destacar les victòries del sub-12 de la FEVA Valentí Riba i del sub-10 Àlex Trojman, que no tenen ELO i van poder amb dos jugadors que ja tenen rànquing internacional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT