PUBLICITAT

Escaldes-Engordany obre al públic l'entorn del Museu de l'Aigua

  • 70 metres de passeig que ha costat al voltant d'uns 300.000 euros
  • Les instal·lacions del Museu no estaran obertes fins al setembre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


22072011-aigua
Entorn de l'edifici del Museu de l'Aigua amb la cascada i el pont d'on surt vapor d'aigua. Foto: ÀLEX LARA
TEl Comú d'Escaldes-Engordany ha obert aquest divendres al migdia el pas pel nou entorn del Museu de l'Aigua i Centre d'Interpretació de la Vall del Madriu. Es tracta d'uns 70 metres de passeig que ha costat al voltant d'uns 300.000 euros, segons ha explicat el conseller d'Urbanisme escaldenc, Marc Calvet. Els veïns han acabat de pintar les façanes i falten alguns detalls mínims però les feines d'aquest entorn estan 'pràcticament acabades' ha afirmat Calvet, que ha acompanyat la cònsol major, Montserrat Capdevila, a visitar la finalització de l'obra.
Marc Calvet ha comentat que aquest divendres el que s'ha fet és 'la recepció provisional dels entorns del Museu, de la plaça i del pont. 'Queden alguns detalls per pol·lir però està tot bàsicament acabat'. Així doncs, a partir d'aquest divendres al matí ja s'han pogut passejar pel nou espai els primers vianants. 'Per la Festa Major quedarà tot aquest sector obert, abans hi havia les bastides que impedien el pas', ha recordat Calvet.

Per completar l'actuació caldrà que s'obri el museu, que ara està pendent del muntatge interior. Segons Calvet, falta un mes de feina i es confia que es pugui obrir al setembre, 'si tot va bé', ha advertit. El conseller ha comentat també que si el passeig s'ha de prolongar més enllà del Pont de la Tosca haurà de ser decisió d'un altre equip comunal.

Pel que fa al Museu de l'Aigua, aquest divendres ja s'ha pogut veure en actiu la cascada que és possible gràcies a un circuit tancat d'aigua del riu que es farà cada hora. També la plataforma sobre el riu desprèn, al costat de la cascada, un vapor que vol ser un atractiu pels vianants.

La banda esquerra del riu, de moment, quedarà igual, encara que també s'hi pot transitar. 'És una zona de caiguda de blocs rocosos, és zona vermella i no es pot actuar, hem fet una tanca, però s'ha de quedar el passeig net i ja està', ha afirmat Calvet.

De la seva banda, la cònsol major, Montserrat Capdevila, ha afirmat que la continuïtat de passeig que ha quedat obert és un projecte que 'es pot plantejar el pròxim equip comunal'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT