PUBLICITAT

L'executiu del PS dóna l'afer Ferrer per «pràcticament tancat»

  • Els socialdemòcrates descarten promoure una moció de censura a la cònsol major d'Andorra la Vella
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

El Partit Socialdemòcrata (PS) dóna per «pràcticament tancat» l'afer Rosa Ferrer. Així es va expressar ahir el secretari d'organització de la formació, Marc Cornella, donant a entendre que no s'instarà els membres del Comú d'Andorra la Vella a presentar una moció de censura contra la cònsol major.

El partit «ha fet el que havia de fer», va assegurar Cornella, que considera que «era la nostra obligació» fer-li arribar la carta per recordar-li el compromís adoptat amb la formació d'abandonar el càrrec en renunciar a la militància. Però més enllà, no es vol continuar aquest debat. La resposta que Ferrer va donar a l'organització, en el sentit de continuar al capdavant de la corporació de la capital, «no ha sorprès». «Entrava dins les respostes coherents i lògiques», segons el secretari d'organització del PS. I més tenint en compte el que creuen els socialdemòcrates que passarà a les properes eleccions comunals.

Tot i que no volen dir-ho explícitament, sí que apunten a la possibilitat que Ferrer concorri als comicis, ja sigui per «lliure» o sota el paraigües de Demòcrates per Andorra. Parlant de les baixes de militants registrades, Cornella atribueix a la baixa d'una militant «significativa» i que «està buscant el seu espai polític», el fet que aquestes ja superin les altes des de les passades eleccions generals del 3 d'abril. De fet, el secretari d'organització socialdemòcrata va comentar que les altes ronden la quinzena, mentre que les baixes ja sumen prop de 20. Fins al trencament de la relació de Ferrer amb el PS, les altes encara guanyaven les baixes.

PREPARANT LES ELECCIONS / Malgrat la renúncia de la «candidata natural» per encapçalar la llista socialdemòcrata a Andorra la Vella, com va qualificar el president del partit, Víctor Naudi, a Rosa Ferrer, «ningú és imprescindible», va recordar Jordi Font, vocal al comitè executiu del PS. Font va admetre, però, que la baixa de Ferrer «sap greu» perquè hi ha un «factor emotiu», d'haver compartit diversos moments com a companys.

Malgrat tot, tant Font com Cornella es van mostrar convençuts que es trobaria un «bon candidat, o candidata» per encapçalar el projecte socialdemòcrata a la capital. Font va assegurar que hi haurà «més dificultats en comitès locals més petits» per elaborar la candidatura que no pas a Andorra la Vella, el comitè més nombrós amb prop de dos centenars de militants. En aquest punt, el secretari d'organització va comentar que s'havien iniciat les reunions de treball de les comissions encarregades de redactar els programes electorals, a nivell nacional i als comitès parroquials; i que la recerca de candidats es farà quan les redaccions estiguin més avançades. Cornella va sentenciar que el programa electoral «és el més important per nosaltres», i va apuntar que buscar primer els candidats seria «entrar en personalismes».

D'altra banda, i pensant en les possibles aliances de cara als propers comicis, Font va comentar que estan a l'espera que les diferents formacions parroquials es posicionin. En aquest sentit, va assegurar que des del PS estan «oberts al diàleg».

CAP MESURA CONTRA DALLERÈS / En relació al fet que l'exsíndic general, Josep Dallerès, hagi acceptat el càrrec d'ambaixador al Consell d'Europa, els portaveus del comitè executiu del PS van deixar entreveure que no es prendria cap mesura. L'acceptació del càrrec proposat per DA per part de Dallerès ha estat criticat per diversos sectors socialdemòcrates, i Ferrer va comentar també que si en el seu cas el partit s'havia sentit amb l'obligació d'enviar-li una carta, s'hi haurien de sentir «en tots els supòsits sempre».

Va ser Font l'encarregat de respondre si s'hauria de seguir el mateix procediment que amb Ferrer però a la inversa en el cas de Dallerès i convidar-lo a deixar la militància. Primer, «hauríem de mirar els estatuts». Però, de totes maneres, Font es va mostrar convençut que «no trobarem cap indici que l'acció de Dallerès estigui tipificada en els nostres estatuts».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT