PUBLICITAT

Escaldes prohibeix l'obertura de discoteques prop de nuclis habitats

  • Traslladada l'edificabilitat d'una parcel·la per compensar l'excés de l'Esquirol 2
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'edifici que excedeix l'edificabilitat permesa, fa uns anys Foto: TONY LARA

La sessió de Comú celebrada ahir va servir per regular l'obertura de sales de ball i discoteques a la parròquia. Aquests locals no podran obrir a menys de 100 metres d'edificis d'habitatges, hauran de tenir aparcament propi i suficient per a la clientela que s'espera tenir i amb accés directe al local.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila, va explicar que fins a l'aprovació del Pla d'Ordenament i Urbanisme (POUPEE), estava prohibida l'obertura de sales de ball i discoteques al terme de la parròquia, i ara calia regular aquests usos. Així va justificar l'ordinació sobre el nivell d'incidència dels usos de sales de ball i discoteques sobre l'entorn i el medi ambient, que estableix que aquest tipus de locals no es podran autoritzar prop dels nuclis habitats.

La voluntat és evitar problemes d'ordre públic. Segons va explicar Capdevila, ara per ara només hi ha un local d'aquestes característiques a la parròquia, i genera «problemes sovint, les nits de cap de setmana», va assegurar. Així, es troben barreres de l'aparcament comunal proper a la discoteca trencades i «des de fa anys» que es reben queixes de veïns. L'entrada en vigor de l'ordinació no tindrà afectació als locals ja oberts, però sí que permetrà requerir una adaptació del negoci si aquest canvia de mans.

La normativa només serà aplicable a discoteques i sales de ball, i queden exclosos pubs i bars musicals, va assegurar Capdevila a preguntes del conseller socialdemòcrata Francesc Casals. A petició del conseller de la minoria, es modificarà l'ordinació en el sentit d'especificar els tipus de negocis i locals que ha d'afectar la norma, i així evitar problemes d'interpretació.

Malgrat la puntualització, Casals va manifestar-se plenament d'acord amb la regulació del sector.

EDIFICI ESQUIROL 2 / En l'àmbit urbanístic, el Consell de Comú va aprovar ahir la modificació de dues unitats d'actuació, una a la urbanització Can Noguer i l'altra al carrer de Sant Jaume, que trasllada edificabilitat d'una a l'altra per compensar l'excés de volumetria de l'edifici Esquirol 2. El conseller d'Urbanisme, Marc Clavet, va insistir que no s'augmenta el sostre edificable de la parròquia i que es regularitza la situació de l'edifici en qüestió, la demolició del qual no es considera adequada per part del Comú, així com per part del Tribunal Superior de Justícia, en donar accés a l'edifici contigu. Calvet va explicar que les dues unitats d'actuació són del mateix propietari, i per tant no es genera conflicte.

D'altra banda, el Comú va aprovar una nova modificació a la unitat d'actuació del Falgueró. En resposta a una al·legació formulada al pla ja aprovat provisionalment pel Govern, amb el preceptiu informe favorable de la Comissió Tècnica d'Urbanisme, la corporació ha decidit suprimir dues reserves viàries. La primera prevista pel desdoblament de la carretera general 3 i l'altra per un vial al límit entre el POUP d'Andorra la Vella i el propi. Calvet va exposar que s'havia analitzat el pla nacional d'infraestructures viàries i el POUP de la capital i que en cap dels dos apareixia la previsió de construcció d'aquests dos vials. Llavors, «no té sentit que Escaldes ho prevegi», va sentenciar la cònsol major.

Finalment, i encara en l'àmbit urbanístic, el Consell de Comú va facultar les dues cònsols per a signar davant de notari l'elevació a públic de tres convenis de cessió anticipada de terrenys, dos situats a l'avinguda del Pessebre Part Alta i el tercer a les Terres d'Ensucaranes. En el terreny cedit per aquest darrer conveni, el Comú ha començat les obres per a la ubicació de la futura deixalleria comunal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT