PUBLICITAT

Un nou aspecte per al camí del Riu Blanc d'Encamp

  • Porta des del centre de la vila encampadana fins al llac d'Engolasters
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La delegació que va estrenar la millora del camí del Riu Blanc, d'Encamp, ahir Foto: ÀLEX LARA

El camí del Riu Blanc, que porta des del centre de la vila d'Encamp fins al llac d'Engolasters, té un nou aspecte. Ahir al matí es va fer la inauguració oficial del seu arranjament, que ha consistit fonamentalment en la neteja del camí així com l'adequació de determinats trams que estaven en un estat bastant deteriorat.

L'arranjament del camí del Riu Blanc s'ha dut a terme utilitzant mètodes i tècniques tradicionals, sense maquinària ni obra dura, amb l'objectiu de no malmetre l'entorn.

Els treballs han costat 5.900 euros i a part de l'empresa adjudicatària, Pirenos, també hi han treballat els banders d'Encamp.

La importància de l'arranjament d'aquest camí rau en el fet que uneix Encamp amb Engolasters i és molt transitat tant pels encampadans com pels turistes.

Segons va explicar ahir la consellera d'Higiene i Medi Ambient, Joana Quirós, els veïns d'Encamp utilitzaven anys enrere amb assiduïtat aquesta ruta per arribar fins a Engolasters. Amb el temps s'havia deteriorat, entre d'altres qüestions pel pas del trànsit rodat, cosa que s'intentarà minimitzar fent un mínim control.

El camí comença a la vila d'Encamp, del carrer de la Vena, i arriba fins al llac d'Engolasters. Té una longitud aproximada de dos quilòmetres i un desnivell de 360 metres.

A la caminada d'inauguració hi van participar, a part de la consellera d'Higiene i Medi Ambient, els consellers Antoni Iglesias, d'Obres públiques i Urbanisme, i Pere Marsenyac, de Promoció i Turisme, acompanyats pels banders que han treballat en aquest projecte. Ara és el torn dels excursionistes i dels veïns de parròquia, que han d'aprofitar el nou camí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT