PUBLICITAT

452 consultes de petites empreses en el primer mes

  • El 77,21% de les demandes tenen a veure amb la comptabilitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'Oficina d'Atenció a la petita empresa Foto: SFG

L'Oficina d'Atenció a la petita empresa i als autònoms ha atès 452 consultes en el seu primer mes de funcionament, una xifra que es desglossa en 174 visites presencials (el que representa un 38,5% del total) i 278 consultes telefòniques (el 61,5%).

El Govern va informar ahir a través d'un comunicat que durant aquest període, el 77,21% de les consultes han estat relacionades amb temes de comptabilitat.

El Govern recorda que en un primer moment, el servei s'ha focalitzat en l'assessorament sobre l'obligació de presentar els comptes abans de la finalització d'aquest mes de juliol, considerant que aquest any ja s'aplicaran les sancions.

D'aquesta manera, les 349 consultes centrades en aquesta matèria constaten l'interès que ha generat el servei d'atenció entre la petita empresa i als autònoms.

FISCALITAT / A més de la comptabilitat, la resta de consultes han girat al voltant de la fiscalitat (37 consultes, un 8,19%), la seguretat (16 consultes, un 3,54%), la creació de negoci (14 consultes, un 3,1%) i les societats i inversió estrangera (12 consultes, un 2,65%). D'altra banda, l'àmbit del comerç, la legislació general i el funcionament del Servei d'Atenció a la Petita Empresa han suposat un 0,44% de les consultes, mentre que un 0,22% s'hi han adreçat per consultar sobre habitatge.

El comunicat de l'Executiu posa de relleu que passat l'estiu, l'oficina farà especial èmfasi en atendre els dubtes sobre la implementació del marc fiscal i la Llei de la seguretat i la salut en el treball, entre d'altres. L'horari d'atenció de l'oficina, ubicada al vestíbul de l'edifici administratiu del Govern, és ininterromput entre les 8 i les 16.30 hores.

A més, el Govern també ha habilitat la pantalla tàctil de la planta baixa amb informació sobre el dipòsit de comptes perquè hi puguin accedir els interessats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT