PUBLICITAT

Panxa agraïda i turistes satisfets

  • El Comú d'Andorra la Vella espera que el concurs ?Menú de Festa Major' sigui un referent gastronòmic
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Armengol, Cano, i Roma, durant la presentació de la iniciativa, ahi Foto: ANA / M. T.

El Comú d'Andorra la Vella espera que el concurs Menú de Festa Major, que aquest any s'allargarà durant deu dies, s'acabi convertint en un referent gastronòmic i ajudi a millorar la percepció que tenen els turistes sobre aquest atractiu. La consellera de Cultura i Turisme, Maite Cano, afirma que es preveuen superar amb escreix els prop de 500 menús repartits l'any passat, ja que amb l'ampliació del període, la gent podrà tastar els menús de més d'un dels 18 restaurants que hi participen.

Els restauradors van explicar ahir que oferiran menús de gran qualitat i a un preu raonable, amb productes andorrans, preparacions casolanes, ingredients de temporada, així com d'altres propostes més innovadores.

El Comú d'Andorra la Vella ha decidit repetir la iniciativa dels Menús de Festa Major, en la qual 18 establiments prepararan menús «de qualitat i a preus raonables» que seran valorats pels clients, els quals, al mateix temps, entraran en el sorteig de diverses activitats de lleure del país. La principal novetat d'aquest any és que els menús es podran degustar del 4 al 15 d'agost, a diferència dels tres dies de l'any passat, informa l'ANA.

El gerent de la Unió Hotelera, Joan Armengol, que va estar present a la presentació d'ahir per donar suport a l'activitat, va valorar molt positivament aquesta acció de promoció de la restauració, i va posar de manifest que les dades que dóna el Govern sobre la percepció dels turistes a nivell de la gastronomia mostren que «és bastant dolenta». En aquest sentit, va indicar que el repte és canviar aquesta percepció, que no s'adapta a la realitat «perquè a Andorra hi ha bona gastronomia i hi ha qualitat i establiments amb propostes molt interessants que s'han de difondre».

Els 18 restauradors, la mateixa xifra que l'any passat, van explicar que la majoria aposten per productes del país, com la donja, la vedella o la trumfa, productes de la muntanya, com els bolets o les herbes aromàtiques, plats típics de festa major com ara els canelons, així com els plats i les especialitats de referència de cada establiment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT