Modestos però sense por a res

• El Matecosa encaixa el mateix resultat que a l'anada però juga de tu a tu i xuta al travesser amb 0-0
RAFA MORA
TEL-AVIV

Marinkovic dispara en el xut que va suposar l'1-0 amb Varela a la carrera mentre reclama fora de joc, ahir en el partit de tornada al Bloomfield Stadium Foto: YNET.CO.IL / ELI ELGARAT

Ja no queden equips andorrans en les competicions europees. El Matecosa Sant Julià va viure ahir a Tel-Aviv una història similar a la de l'anada i va perdre per 2-0 de nou encaixant un gol matiner, al quart d'hora, que va tirar per terra ben d'hora tota esperança d'almenys treure un empat.

Un estadi buit, amb l'ambient fred tot i els 30 graus de temperatura i una enorme humitat que es van registrar a la tarda nit d'ahir convidaven a pensar que el Bnei no se sentiria amb la obligació de voler agradar el seu públic en plena pretemporada. De tota manera l'equip local va sortir a totes d'inici en busca del gol que donés definitivament per sentenciada l'eliminatòria, si és que ja no ho estava; però els lauredians no es van quedar curts i van respondre amb la mateixa moneda. El Bnei va rampinyar per la porteria de Periánez però només va aconseguir xutar una vegada, amb minut 2, mitjançant una rematada de Galván que va sortir fora. La rèplica dels de Ferreros va ser doble al vuitè minut. Van provar sort Jacques i la pilota es va estabellar al travesser i després Iguacel, en bona posició, va fallar el que hauria estat el 0-1.

I de nou, com en l'anada, la punteria es va aliar amb el bàndol israelià en la primera ocasió amb cara i ulls i al quart d'hora Marinkovic va encertar en l'únic xut a porteria que es va veure en els primers 45 minuts al Bloomfield Stadium.

A partir de llavors i fins el descans el conjunt de Yossi Abuksis es va dedicar a especular gairebé tot el temps, tret d'alguna incursió del perillós Balili que tant mal va fer al Comunal però que ahir... Res de res.

De la seva banda el Matecosa va pressionar des de la zona de tres quarts i sempre va voler jugar la pilota, combinar, tot i que d'accions de perill només seria aprofitable un xut llunyà de Sebas al minut 24 que difícilment podia haver sorprès Aiyenugba tot i que va sortir fora.

La segona part va seguir un camí similar. Poc futbol directe i molta especulació dels locals amb la pilota i el Matecosa conservant la posició, pressionant i intentar jugar la pilota amb criteri. El primer quart d'hora va ser com un entrenament a porta tancada i sense porteries. Després el partit es va animar una mica més amb un serial de faltes fins que al minut 71 Ruíz va rematar a gol en un servei a pilota aturada de Peppe però Aiyenugba va desviar a còrner.

El Bnei Yehuda va despertar i Balili, Zaid i Galván van poder marcar el segon, sobretot l'argentí, que va fer lluir Periánez. De nou al 77 Galván va rematar després d'un còrner i de nou el meta andorrà va desbaratar la ocasió.

El Matecosa ja començava a tenir símptomes de cansament tot i que continuava buscant l'empat davant un Bnei poc operant. Varela va xutar una falta alta que va sortir llepant el travesser al minut 81. El Matecosa volia però no podia per les forces. L'esforç realitzat havia estat enorme i en els últims minuts ho va pagar.

Periánez es va haver d'aplicar a fons un parell de vegades fins que al minut 89 Agaev va treure un còrner i Galván va rematar a la xarxa. Un gol, però, que no treu que s'hagi donat una gran imatge. El que Ferreros demanava.