PUBLICITAT

«No presentaré la renúncia al càrrec de consellera»

  • Ferrer anuncia als mitjans que no dimitirà com a cònsol i recorda que poden presentar una moció de censura
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Ferrer, ahir, en la compareixença davant dels mitjans per anunciar que no es retirarà dels seu càrrec. Foto: ÀLEX LARA

La rèplica tan esperada a les peticions de renúncia del càrrec va arribar ahir a la tarda, en roda de premsa, convocada per Rosa Ferrer com a cònsol major d'Andorra la Vella: «us comunico que no presentaré la renúncia al càrrec de consellera».

La cònsol va deixar clar que el seu compromís amb la ciutadania al front del Comú d'Andorra la Vella «finalitzará el 31 de desembre del 2011» i va apel·lar que actúa amb «responsabilitat política», ja que considera que a aquestes alçades del mandat comunal i atesa la situació socioeconòmica, «les qüestions de partit no han d'afectar la gestió comunal i, en conseqüència, la ciutadania».

Ferrer va assegurar que no ha deixat de donar compliment al programa polític que va defensar en les eleccions comunals sota la candidatura de L'Alternativa. En aquest sentit, segons la cònsol, Joaquim Valera li va fer una instància a través dels mitjans perquè presentés una qüestió de confiança; ella va fer constar ahir que hi ha un buit legal i no es posible fer-la. Tanmateix va recordar (tan als periodistes com en les cartes) que si els membres del Comú de la parròquia creuen que ha estat infidel a la seva ideologia o en la gestió comunal, poden presentar una moció de censura, amb un marge de 15 dies per presentar un conseller del Comú com a candidat alternatiu. En aquest cas, ella haurà de deixar el càrrec «tal i com especifica l'article 64 de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum».

Ferrer va admetre que davant una possible moció «hi ha una majoria al Comú que ja s'han posicionat a favor meu», i que «la minoria comunal són ells els que s'han de pronunciar». Segons la cònsol aquests posicionaments però, no afectaran a la feina que es durà a terme els cinc pròxims mesos, ja que «no ha canviat res, ni el programa polític, ni els projectes, ni les persones». Pel que fa referència a les veus que rumoregen que «Ferrer es pintarà de taronja», la cònsol va contestar: «que segueixin pintant» i va afegir «que són aquestes gotes d'aigua les que fan vessar el got; són les coses que van per darrera un dels motius pels quals vaig deixar el PS». Finalment va assegura que quan va deixar el partit va valorar les conseqüències i que no es va plantejar «anar a una altra candidatura».

Les reaccions no es van fer esperar i el coordinador del comitè local del Partit Socialdemòcrata a Andorra la Vella, Àngel Dalmau, després de conèixer la decisió de Rosa Ferrer, va dir a l'ANA que «ella té tot el dret de poder acabar el mandat independentment del que se li ha demanat tant des del comitè local com del comitè executiu», i va afegir que a nivell personal i com a ciutadà d'Andorra la Vella, considera que pel bé del Comú i de la parròquia, «li agradaria que acabés el mandat». En canvi, com a coordinador del comitè local i militant del PS, va recordar «que tenia l'obligació de dirigir-li la carta per demanar-li que complís el seu compromís». Pel que fa a la possibilitat de presentar una moció de censura, Dalmau va dir que des del comitè local no s'ha valorat perquè és una decisió que han de prendre els mateixos consellers, i no ells els que decideixin quin camí han d'agafar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT