PUBLICITAT

Perfil tècnic dels consellers a la CASS designats pel Govern

  • Josep Delgado, Albert Pla, Laura Pujal i Antoni Bisbal són els escollits
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca abans d'informar de la reunió del Consell de Ministres, ahir Foto: ANA / A. R.

El Consell de Ministres va acordar ahir el nomenament dels seus quatre representants al Consell d'Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social. Seran els economistes Josep Delgado i Antoni Bisbal, el doctor Albert Pla i l'advocada Laura Pujal. El relleu dels membres designats pel Govern a la CASS es preveu per entre finals d'agost i principis de setembre, segons va informar el ministre que exerceix de portaveu del Govern, Jordi Cinca.

Va ser el mateix Cinca qui va ressaltar el marcat perfil tècnic de les persones nomenades. El portaveu va manifestar que la voluntat general del Govern és d'escollir «perfils tècnics que s'adaptin a les institucions on van a prestar els seus serveis». Així, i en concret per a la CASS s'han escollit dos economistes, una lletrada i un metge, uns perfils que «cobreixen tots els vessants de les modificacions que s'hauran de fer» i que ofereixen «absolutes garanties per a la reforma» que ha d'afrontar el sistema sanitari del país. Cinca va apuntar que els perfils economistes ajudaran a redreçar la situació de «dèficits importants» que presenten els comptes de la CASS i a regular el sistema de pensions, Pujal aportarà el seu gra de sorra a l'hora de preparar les modificacions legislatives que de segur es requeriran i Pla donarà el punt de vista mèdic. En conjunt, «un equip equilibrat i de professionals contrastats per afrontar els reptes necessaris», va sentenciar el portaveu del Govern.

Per altra banda, l'Executiu va informar que els nomenaments ja havien estat comunicats a l'actual president del Consell d'Administració de la CASS, Josep Maria Beal, i als representants dels assalariats, empresaris i jubilats, així com a la directora de la CASS. En relació al futur president del Consell d'Administració de la CASS, Cinca no es va voler posicionar a favor d'un o altre dels quatre membres designats pel Govern i va afirmar que «qualsevol dels quatre ho podria ser».

També en l'àmbit sanitari, Cinca va informar que la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, proposarà Josep Maria Pla al Consell Directiu del Servei Andorrà d'Assistència Sociosanitària (SAAS) per al seu nomenament com a director general de l'entitat. Serà Pla, un cop hagi accedit al càrrec, qui nomenarà el seu equip, entre els quals el director mèdic.

MISSÉ, CAP DE PROJECTES ESTRATÈGICS / El portaveu també informar del nomenament de Josep Maria Missé com a cap de projectes estratègics, un càrrec que quedarà adscrit al cap de Govern. Cinca va explicar que la tasca encomanada a Missé és la de «dirigir projectes de caire transversal i de coordinar els diferents ministeris en l'impuls de projectes que es consideren claus per tirar endavant polítiques en l'obertura econòmica».

En aquest cas, el portaveu també va ressaltar que el perfil de Missé, enginyer superior i màster administració d'empreses (MBA), a més de la seva «obertura d'esperit», li dóna la capacitat per conèixer «models d'èxit» que siguin «integrables» a Andorra.

Sense deixar l'àmbit dels nomenaments, a proposta del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s'acreditarà Maria Ubach com a ambaixadora prop de la Unesco.

Direcció d'Andorra Turisme / Cinca també va confirmar el nomenament de l'espanyol Betim Budzaku com a director de la societat Andorra Turisme. El ministre va destacar les «àmplies competències» en l'àmbit del turisme de Budzaku, que prové de la direcció del parc temàtic Port Aventura. Cinca va justificar que el futur director d'Andorra Turisme contribuirà a «enriquir l'estructura» d'aquesta societat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT