PUBLICITAT

Encamp inaugura una deixalleria al Pas de la Casa

  • Les insta·lacions de 90 metres quadrats van costar uns 30.000 euros
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El cònsol, Miquel Alís, durant la visita a la deixalleria, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Encamp ha destinat uns 30.000 euros a reformar la planta baixa de l'aparcament del Centre Esportiu del Pas de la Casa, propietat del Comú, per dotar la població d'una deixalleria.

El cònsol major, Miquel Alís va indicar que la deixalleria inaugurada ahir s'ha fet amb l'objectiu que els veïns del Pas de la Casa tinguin sempre els mateixos serveis que els d'Encamp, ja que fins ara s'havien de desplaçar fins al centre de la parròquia per separar els residus. Alís va recordar que es va fer el mateix amb el centre de transferència, que permet no haver de fer nombrosos viatges per portar la brossa al forn incinerador i dóna un millor servei als ciutadans.

Un espai per cada residu / La deixalleria és més petita que la d'Encamp, que comparteix amb Canillo, però té espai per a tot tipus de residus, amb una sala per a productes tòxics i espais per a mobles, fusta, ferralla, electrodomèstics, runa, residus d'automoció i bombetes i fluorescents, a banda de poder portar-hi el vidre, el paper i els envasos. El servei, situat al costat de l'aparcament del Bullidor, a la planta baixa de l'edifici del Centre Esportiu, té previst obrir inicialment els dilluns a la tarda i els divendres al matí.

La reforma ha costat al voltant de 19.000 euros, als que s'hi ha de sumar el cost de la retolació i els contenidors, d'uns 8.500 euros i del mobiliari, que ascendeix a 443 euros. La instal·lació té 90 metres quadrats, distribuïts en 69 metres quadrats de zona de recepció i deposició de residus, 11 de sala per a productes tòxics i 10 de despatx, informa l'ANA.

Durant l'acte, que va tenir lloc ahir al matí, Alís va realitzar una visita a les noves instal·lacions i després el cònsol major i la consellera d'Higiene i Medi Ambient, Joana Quirós, van destapar una placa commemorativa de la inauguració per deixar constància de l'esdeveniment. La visita també va comptar amb la presència del conseller de Promoció i Turisme, Pere Marsenyach i el cònsol menor d'Encamp, Gabriel Dallerès.

Alís no va voler donar per tancada la inauguració sense dedicar unes paraules d'agraïment a totes les comissions del Comú que han participat en el projecte de la deixalleria.

A més, va aprofitar per fer referència a la remodelació dels carrers del Pas de la Casa, que ja han començat al carrer Major i que seguiran als carrers Catalunya i Sant Jordi fins a reformar-los tots i satisfer així la demanda dels veïns del Pas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT