PUBLICITAT

Mateixa estratègia, un onze similar i res a perdre a Tel-Aviv

  • El Matecosa afronta avui la tornada de la segona ronda de l'Europa League un únic canvi: Sebas per Riera
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Varela s'estira per intentar evitar una assistència del migcentre del Bnei, Ivaskevicius, en el partit d'anada de l'Europa League a l'Estadi Comunal Foto: ÀLEX LARA

Julio Ferreros té clara quina és la consigna a seguir del Matecosa Sant Julià en el partit de tornada corresponent a la prèvia de la UEFA Europa League que afronta avui al Bloomfield Stadium del Bnei Yehuda de Tel-Aviv (19.00 hores d'Andorra).

El resultat al Comunal, 0-2, convida a deduir que la eliminatòria està pràcticament sentenciada del costat israelià. «No hi ha res a perdre» és l'eslògan que aplica el tècnic lauredià per a aquests noranta minuts. I vist com van anar els 90 minuts de la setmana passada –domini del Matecosa en la primera part, acusament del desgast físic en la segona- l'estratègia a seguir serà la mateixa: pressionar des del mig del camp cap amunt, evitar que li arribin pilotes al seu distribuidor del joc, Ivaskevicius, i al seu davanter més perillós que va marcar el primer gol al Comunal, Balili, i per últim intentar jugar la pilota mentre el cos aguanti. «Farem alguna variant alhora de defensar per corregir coses que no van agradar en l'anada, però el nostre estil serà el de sempre», va aclarir el Ferreros.

Tampoc variaran gaire les cares de l'onze inicial del campió de la Copa Constitució. Tan sols Gabi Riera, qui s'ha autodescartat de la convocatòria per motius familiars, cedirà el seu lloc a Sebas Gómez com a company del Chelo Iguacel en la punta d'atac. La resta seran els mateixos. 4-4-2 amb Iván Periánez en la porteria; de dreta a esquerra Vicente, Varela, Ruíz i Wagner en defensa; Kiko, Jacques, Peppe i Quim Salvat en el mig del camp; i els citats Iguacel i Sebas com a davanters.

MÉS CONCENTRACIÓ / Si alguna cosa ha de canviar respecte el partit d'anada és, segons el tècnic, «la concentració». «No podem sortir a perdre el cap i hem d'intentar no despistar-nos ni un segon, sobretot al principi», va dir en clara al·lusió al gol matiner –minut 5– encaixat al Comunal que pràcticament va tirar per terra tota opció de treure un resultat que no fos la derrota.

El fet de jugar a domicili contra un equip professional és una gran preocupació per al Matecosa. Ferreros ja havia avisat en la roda de premsa postpartit de l'anada que espera que el Bnei «vulgui agradar a la seva afició al seu estadi» i ahir va afegir que espera un rival «que surti a totes d'inici». Per això, tot i assegurar que el Matecosa mantindrà el seu estil de joc, el tècnic lauredià, va deixar anar una frase contradictòria: «Hem d'intentar mantenir la porteria a zero». Preocupació perquè un gol matiner pot ser una clara amenaça de golejada.

I per demanar que no sigui. Ferreros va demanar concentració per no encaixar un gol amb una mínima escletxa d'esperança en donar la volta a l'eliminatòria. Si passen els minuts, no marquen i nosaltres tenim la gran sort de fer-ho...». No ho deia molt convençut però l'esperança, en l'esport com en la vida, és l'últim que s'ha de perdre. I tot sigui dit, la realitat no treu la il·lusió. Més amb els peus a terra l'entrenador lauredià va deixar el marcador de banda per treure pressió als seus jugadors: «Sigui quin sigui el resultat el que més m'importa és que tornem a casa contents per haver fet les coses bé».

DOS JUVENILS EN LA CONVOCATÒRIA / La convocatòria de 18 jugadors comptarà amb dues cares noves, Chamorro i Cèsar, que entren en la llista enlloc de Riera i d'un altre juvenil, Charly. Friday serà el porter suplent i l'acompanyaran a la banqueta Xavi Moreno, Matamala, Acosta, Martins i els dos joves.

EL VOL, AMB CINC HORES DE RETARD / Quina feinada la que va haver d'aguantar la delegació del Matecosa. L'horari previst de sortida cap a Tel-Aviv eren les 4.15 hores de la matinada d'ahir des d'Aixovall, per arribar a l'aeroport del Prat a les 8.20 hores i a les 11.20 la sortida del vol cap a la capital d'Israel. Però no tot va sortir sota el timming previst. «Ens han dit que per problemes tècnics l'avió que ens ha de dur encara no ha arribat a Barcelona», va explicar Ferreros des de l'aeroport, cap a la una del migdia. «La previsió és que sortim a les quatre de la tarda», va afegir. A aquesta hora el seu mòbil ja estava apagat; senyal de que el Matecosa ja estava romb a Israel, amb cinc hores de retard.

SENSE LA SESSIÓ OFICIAL / Això vol dir que l'equip lauredià va aterrar poc més de quatre hores més tard –passades a les nou de la nit d'allà, que és una hora més que a Andorra– i no va poder realitzar l'entrenament oficial Bloomfield Stadium, que estava previst una hora abans, a les vuit del vespre.

En total, el viatge es va perllongar per unes 17 hores i tot i tenir gairebé 24 hores abans del partit el cansament es podrà notar avui al terreny de joc. Aquesta és una dada més que serveix per reforçar la condició de màxim favorit del Bnei Yehuda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT