PUBLICITAT

Georgiev se situa líder en solitari en la cinquena ronda de l'Open

  • El primer favorit derrota a Kogan i aprofita les taules entre Almeida i Narciso
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Els primers taulers de l'Open, ahir en la ronda cinc al Saint Gothard Foto: FEVA

El búlgar Kyril Georgiev es va situar ahir com a líder en solitari després de cinc rondes en l'Open Internacional d'Andorra que s'està disputant a l'hotel Saint Gothard.

El primer favorit del torneig va superar amb fitxes blanques i després de 3h 15min de joc a l'israelià Artur Kogan i va aprofitar les taules entre els altres dos que colideraven la prova, el cubà Omar Almeida i l'espanyol Marc Narciso, per quedar-se sol al capdavant de la classificació.

Pel que fa a la representació andorrana David Norwood va recuperar terreny respecte els de la part alta gràcies a la victòria amb negres davant l'espanyol Ronad Albets, en una partida que va dominar l'escaquista de la Federació d'Escacs Valls d'Andorra (FEVA) de principi a fi tot i que el joc es va allargar per l'espai de més de quatre hores. Norwood se situa amb 3,5 punts, a 1,5 del líder.

Quatre escaquistes més de la FEVA s'han situat amb 3 punts. Raül Garcia es va imposar amb blanques a l'espanyol José María Sánchez, un rival amb un ELO molt inferior –300 punts– al qual ha vençut sense problemes. A més Joan Fernández va obtenir unes taules meritòries amb blanques contra el Mestre Internacional francès Jean-Baptiste Mullon –300 punts més d'ELO. Daniel José, que tenia totes les de perdre, va acabar forçant la igualada en una de les partides més llargues de la jornada, de 4,5 hores. I per últim Esteve Mateu, que està sent una de les sensacions del torneig, va superar un rival a priori molt superior, l'espanyol Daniel Navarro.

Marc Pericas, que també es podia haver situat amb 3 punts si guanyés, podia haver derrotat l'espanyol Gregorio Sola, que té 350 punts més d'ELO, però no va veure la jugada i va permetre la remuntada del rival, que finalment el va guanyar. Pericas es queda amb 2 punts.

Èric Casanovas és un altre dels noms d'Andorra a destacar ahir gràcies a la victòria que va aconseguir amb blanques contra el francès Remy Dubreuil, amb 100 punts d'ELO més que ell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT