PUBLICITAT

Banca Privada d'Andorra culmina amb èxit l'operació de compra de Banco Madrid

  • El projecte es va tancar fa mesos pero fins avui no ha rebut l'autorització del Banc d'Espanya
  • L'objectiu és consolidar l'entitat madrilenya i reforçar el programa de creixement i expansió del Grup BPA a Espanya i Amèrica Llatina
21_07_2011_banco_madrid
Façana de Banco Madrid . Foto: BPA
Banca Privada d'Andorra ha conclòs l'operació de compra de Banco Madrid, després de rebre l'autorització del Banc d'Espanya. L'operació es va tancar fa mesos però no ha estat fins ara que ha rebut el permís corresponent que ha permès signar l'adquisició definitiva. Des de l'entitat andorrana assenyalen en un comunicat que aquesta operació permetrà abordar un 'ambiciós projecte de futur amb l’objectiu de consolidar Banco Madrid i reforçar el programa de creixement i expansió del Grup BPA a Espanya i Amèrica Llatina'.
L’operació suposarà a una reorganització del Grup BPA a Espanya, que iniciarà els tràmits mercantils i reguladors corresponents per procedir a la fusió de BPA Global Funds Asset Management, S.G.I.I.C., S.A. amb B. Madrid Gestión de Activos, S.G.I.I.C., S.A.U.

El nou Consell d'Administració de Banco Madrid està presidit per José Pérez Fernández, mentre que la vicepresidència ha recaigut en Joan Pau Miquel Prats. Higini Cierco Noguer, Ramon Cierco Noguer, i Xavier Mayol González en seran els consellers, i Luis Cesar Jayme García-Salcedo, Ricard Climent Meca, Juan Carlos Peón, actuaran com a consellers independents.

El nou president de Banco Madrid, José Pérez Fernández, ocupava des de l’any 2003 el càrrec de president d’Intermoney, S.A. Compta amb una llarga trajectòria professional, que es va iniciar a la dècada dels 70 al Banc d’Espanya, del qual va arribar a ser director general membre de la Comissió Executiva (1989-1995). Posteriorment es va incorporar com a director general del Grup BBV (1995-2002). Ha ocupat el càrrec de president de la Comissió Acadèmica Científica de la Fundación Estudios Financieros (2005-2010) i membre del Grup d’Experts en Supervisió Financera de la Unió Europea (2008-2009).

Xavier Mayol, doctor en economia per la Universitat Jaume I, va ser nomenat l'abril del 2010 director general de Banco Madrid. Amb una dilatada experiència en el sector bancari, Xavier Mayol ha estat director general adjunt de BPA. Va ser també director de l’Àrea de Negoci de la Caixa i anteriorment va treballar a l’Àrea de Negoci de Banco Sabadell.
Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE

BPA és la primera entitat andorrana que obté una llicència bancària a Espanya

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT