PUBLICITAT

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya compra Espot i Port-Ainé

  • Gran Pallars es continuarà fent càrrec de l'explotació dels dominis esquiables
EL PERIÒDIC
SORT

Periodic
Vista dels dominis esquiables d'Espot Foto: GRAN PALLARS

La Generalitat de Catalunya va fer oficial ahir l'adquisició per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de les estacions d'Espot Esquí i Port-Ainé, a la comarca lleidetana del Pallars Sobirà, tal i com publiquen diversos mitjans de comunicació d'àmbit català.

El propietari de les estacions era fins ara l'Institut Català de Finances (ICF), que les va adquirir en subhasta pública el 2005 i el 2007, i posteriorment va obrir un concurs per a la seva gestió, que es va atorgar a Gran Pallars, una societat formada per una quarantena d'empresaris de la comarca.

VILADOMAT / El 2009, durant la recerca de socis inversors, el grup andorrà de Joan Viladomat va passar a ser soci majoritari d'aquesta societat explotadora.

D'aquesta manera, les dues estacions se sumen a les de la Molina i Vall de Núria que ja són propietat de Ferrocarrils de la Generalitat. L'empresa amplia així fins a quatre el nombre d'estacions de muntanya de la seva propietat. Segons fonts de Gran Pallars, el fet que FGC passi a tenir la titularitat de les estacions no ha de suposar cap canvi en la gestió, que seguirà en mans d'aquesta societat, de la qual Joan Sala n'és el conseller delegat.

Avui està previst que des de representants de la Generalitat i de FGC facin una reunió amb els alcaldes de la zona per explicar els detalls del nou canvi de titularitat. La compra també inclou l'Hotel de Port Ainé 2000 i l'Alberg situat al terme municipal de Rialp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT