PUBLICITAT

Naudi apel·la a l'ètica de Ferrer per decidir si deixa el càrrec

  • El president del PS admet que legalment no es pot forçar la renúncia
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Naudi intervé en el congrés del PS, el passat 18 de juny Foto: ANA / N. M.

El PS és conscient que tot està en mans de la cònsol Rosa Ferrer i que el compromís que tots els militants signen de renunciar a un càrrec en cas d'abandonar la militància és simplement això, un compromís. Així es va expressar ahir el recent elegit president del PS, Víctor Naudi, que va apel·lar a «l'ètica i a la moral» de la cònsol d'Andorra la Vella en la decisió final en aquests moments de reflexió que ella mateixa va manifestar dilluns.

L'exmilitant socialdemòcrata i fins fa poc una dels símbols històrics d'aquest partit amb arrels de l'antiga Nova Democràcia (ND), va manifestar que es debat en un dilema entre si va jurar el càrrec davant de la ciutadania o davant el partit, alhora que manté oberta la possibilitat de presentar una qüestió de confiança per sospesar el suport de la resta de membres de la corporació de la capital.

Fins a la data, tant el comitè local del PS com el comitè executiu l'han convidat, a través de sengles carta, a complir amb allò que va signar, després de les ferides obertes en el darrer congrés extraordinari, en el qual es va rebutjar la ponència de la cònsol. Naudi va fugir ahir de més polèmica. No vol posar més llenya al foc, i simplement va al·ludir a la consciència de la veterana política, recordant que encara «no ha adoptat cap decisió». Això sí, va defensar fermament la postura del PS: «Hem fet el que s'havia de fer», va apuntar. L'exministre d'Interior, que va insistir que en tot aquest embolic hi ha una qüestió d'ètica, va assenyalar que la voluntat del seu partit és que «no hagi més trasbals al Comú i que es pugui acabar la legislatura de forma tranquil·la intentant completar el programa electoral amb el qual es van guanyar les darreres eleccions comunals». També va ser sincer pel que fa al document pel qual Ferrer hauria de tornar l'acte de consellera en donar-se de baixa del partit: «Amb la llei a la mà no hi ha res a fer, es tracta d'una qüestió de valors». Naudi va demanar «seny» per acabar el mandat i complir el programa, amb ella o sense ella».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT