PUBLICITAT

La mirada femenina

  • La jove artista Clara Díaz exposa una mescla de pop art, còmic i estil lliure al Menairó
SELVA LÒPEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A dalt l'artista al costat d'una de les seves creacions, ahir. A la galeria dos quadres de Clara Díaz Foto: ÀLEX LARA

Un seguit de mirades de diferents mides i colors observen des d'ahir al vespre els clients del restaurant Menairó. Són esguards elegants i femenins que il·luminen expressions pensatives, inquietants. La jove artista Clara Díaz és la creadora d'una quinzena de quadres que veuen la llum per primera vegada en una exposició que durarà entre un i dos mesos. «Em fa molta il·lusió poder compartir la meva obra amb la gent», va comentar Díaz.

Una afició des de la infància

L'exercici de la pintura no ha estat una inspiració esporàdica, sinó que des de petita ja gaudia dibuixant, una afició que compartia amb els seus pares. Des de fa sis mesos ha canviat el paper i llapis pel llenç i la pintura acrílica amb l'objectiu d'intentar transmetre sobre el nou suport tot allò que li passa pel cap, des de l'abstracció dels sentiments fins al detall d'un color o una mirada.

La majoria dels seus quadres se centren en cares femenines on destaquen els ulls, els llavis i les melenes llargues de pinzellades definides i colors vius que recorden al pop art, un estil que l'autora reconeix haver-li influenciat juntament amb el còmic. «Trobo que les dones decoren, m'inspiren més a l'hora de pintar». L'exposició no és exclusivament femenina, en alguna ocasió, la jove creadora s'atreveix a experimentar amb textures i temàtiques diferents que donen dinamisme a la mostra.

Díaz busca la sorpresa en la reacció del públic i explica que, independentment del seu rebuig o aprovació, vol que la gent «s'esperi alguna cosa diferent». Els primers visitants que van arribar ahir cap a les 20h ja van definir la mostra com a «molt moderna».

De cara al futur, Díaz té intenció de seguir aprenent i experimentant en el seu temps lliure per arribar a trobar el seu propi estil, ja que afirma que encara no l'ha trobat «de debò». De moment ja ha pogut fer realitat el projecte de donar a conèixer la seva obra.

Els propietaris del Menairó ja fa deu anys que deixen exposar al seu establiment de forma desinteressada «per donar vida al restaurant», una iniciativa que permet a joves artistes andorrans donar a conèixer les seves creacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT