PUBLICITAT

La Copa del Món ja té un Comitè d'Honor que la magnifiqui

  • El cap de Govern Martí reclama unitat: «Hem de demostrar que per ser un gran país no cal ser un país gran»
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A dalt Coma signa els documents del Comitè d'Honor amb Blanch (de peu), Martí i Casadevall. A la galeria Blanch entrega a Martí uns esquís Rossignol dissenyats per a Soldeu 2012. Foto: ÀLEX LARA

La Copa del Món femenina d'esquí alpí que acollirà la pista de l'Avet de Soldeu, l'11 i 12 de febrer de l'any que ve, ja té un grup de poder que vetlli per la seva salut, que la magnifiqui de portes a fora del país i que la representi com a projecte de país que és.

Per això Grandvalira va presentar ahir a l'edifici administratiu del Govern el Comitè d'Honor que encapçala com no podria ser d'una altra manera el cap de Govern, Toni Martí. També estan integrats en ell el Comú de Canillo mitjançant el cònsol, Enric Casadevall, que fa de president executiu; i la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) a través del seu màxim mandatari Albert Coma, qui fa de vicepresident. A més hi han com a membres d'honor Jaume Martí (president del Comitè Olímpic Andorrà), Joan Llena (president de l'Esquí Club Andorra), Pere Jané (Soldeu) i de Jaume Bousquet (Pas de la Casa-Grau Roig). Pròximament hi haurà una novena figura, la de Joan Viladomat com a màxim responsable de Nevasa.

Martí, sorprés per la repercussió de la Copa del Món de Soldeu, va indicar a la sala de conferències: «Mai l'havia vist tan plena com avui [ahir per al lector]. Això demostra la importància d'aquesta fita». I acte seguit es va desfer en elogis cap a un esdeveniment sense precedents al Principat que ell considera que marcarà un abans i un després: «La perseverança de la FAE i les institucions contra els obstacles ha estat fonamental. Ja hem fet cim en l'esquí i ara toca demostrar que per ser un gran país no cal ser un país gran». I no va dubtar en fer sentir la Copa del Món a tots els habitants d'Andorra com seva: «No hi ha cap cosa que es pugui fer des de Govern, aquí tothom és necessari. Serà un èxit, i un èxit col·lectiu. Estic segur que superarem el repte, perquè només tenir-la ja és un èxit», va reiterar el cap de Govern.

¿COM VA L'ADEQUACIÓ DE LA ZONA? / La constitució del Comitè és també el tret de sortida per al desplegament d'un pla de comunicació que buscarà impactar, motivar i implicar a tot el país. És evident també que s'està treballant, ja des del 2008 que va ser concedida la candidatura andorrana, amb l'adequació de la pista de l'Avet perquè la Copa del Món compleixi amb tots els paràmetres que exigeix la Federació Internacional (FIS). De fet la pista ja ha passat tots els tests, en una visita que va fer la FIS a l'abril per aprobar tots els elements tècnics. També s'han col·locat les graderies i els espais nous per a les televisions, ja que tant l'eslàlom com el gegant seran retransmesos en directe per a un públic potencial d''uns 30 milions d'espectadors. «El món estarà pendents de nosaltres», va indicar el director general de la Copa del Món, Conrad Blanch.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT