PUBLICITAT

La Fundació Tutelar tanca el 2010 amb tretze persones ateses i amb més participació civil

  • El 61,5% dels usuaris del servei són homes i el 38,5% dones
  • El nombre de voluntaris s'ha consolidat al llarg del 2010 i actualment se situa en dotze
19_07_2011_patronat
Fotografia de grup del Patronat de la Fundació Tutelar abans d'inicar al reunió aquest dimarts al migdia. Foto: ANA/A.R.

La gerent de la Fundació Privada Tutelar, Ester Fenoll, ha explicat que en l'actualitat hi ha 12 usuaris de la Fundació, "cosa que mostra una progressió des de la seva posada en funcionament" -fa tres anys- quan va començar amb quatre tutelats i l'any següent va augmentar fins a deu. La memòria del 2010 reflecteix que al llarg de l'any s'han atès 13 persones, però com que un d'ells va morir, el número d'usuaris a finals del 2010 es va situar en 12. Fenoll ha explicat que la xifra de la dotzena es manté al llarg del primer semestre del 2011, perquè malgrat l'entrada d'un nou usuari durant els primers mesos de l'any, s'ha hagut de lamentar la defunció d'un altre dels tutelats.

De les persones ateses per la Fundació Tutelar durant el 2010, set són tuteles, una curatela, una d'administració patrimonial i quatre són pretuteles. Per sexes, el 61,5% de les persones ateses són homes i el 38,5% dones. I per nacionalitats, la meitat són andorrans, mentre que el 30% són espanyols i la resta francesos.

Pel que fa als assessoraments, també s'han vist incrementats notablement respecte l'any anterior: aquest passat 2010 es van fer 99 reunions i visites per assessorar en temàtiques com el propi servei de tutela i pretutela, sobre disposicions testamentàries, tràmits administratius, procediments d'incapacitació o treballs protegits, entre d'altres.

Però si hi ha hagut un fet que ha destacat Fenoll ha estat l'augment de participació de la societat civil que es veu reflectida en el nombre de voluntaris que s'han incrementat aquest 2010 fins a dotze. A més, Fenoll ha recordat la campanya activa iniciada ja el 2011 de la cerca de protectors i amics de la Fundació. El hòlding d'obra pública Heracles de moment és l'únic protector aportant 1.000 euros anuals, però Fenoll també ha volgut destacar la col·laboració totalment desinteressada de Gràfiques A4 en la maquetació i impressió de la memòria del 2010.

Balanç de comptes
Pel que fa al balanç de comptes, Joan Pau Miquel, representant de BPA al Patronat de la Fundació Tutelar, ha explicat que són uns comptes "amb uns ingressos recurrents a través dels convenis signats, i aquesta combinació dóna un pressupost equilibrat i sostenible en el temps" i que, per tant, la Fundació "té garantida la sostenibilitat a llarg termini". L'any 2010 hi ha hagut un dèficit de 9.371 euros, tenint en compte que l'any anterior s'havia produït un excedent de 19.645 euros però en el seu conjunt "no comporta cap distorsió que algun any quedis per sobre o per sota de la despesa total", ja que "la Fundació treballa amb uns excedents sobre el seu capital fundacional de 50.000 euros", segons ha explicat Joan Pau Miquel.

La Fundació Tutelar té convenis signats amb el Govern d'Andorra, amb la Fundació Privada Banca Privada d'Andorra, amb els set comuns i amb la Cambra de Notaris del Principat d'Andorra. La reunió del Patronat d'aquest dimarts l'ha presidida Ramon Cierco amb l'assistència del síndic general, Vicenç Mateu; la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez; el representant dels coprínceps, Pascal Escande; el cònsol major de Canillo en representació dels set comuns, Enric Casadevall; a més de Montserrat Cardelús com a representant de la societat civil; Joan Pau Miquel com a tresorer; Maria Roser Castillón secretària; Josep Casals, representant al Govern; i la gerent Ester Fenoll.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT