PUBLICITAT

Nous comerços en 24 hores

  • Dels cinc dies per obrir un establiment fixat pel PS a només un dia, segons vol DA
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Com més ràpid millor. Aquesta és la premissa. El Govern simplificarà encara més els tràmits per a la obertura de nous comerços i establiments. Així, la mesura implantada per l'anterior Govern socialdemòcrata a principis d'any s'ha quedat curta. Cinca va assegurar ahir que aquest mateix mes de setembre entraran canvis al reglament actual per «agilitzar els tràmits, disminuir els dies necessàries i fins i tot que es pugui fer en només un dia».

És a dir, comerços exprés. La idea és que durant les 24 hores des de la presentació de la documentació «l'empresari ja pugui obrir», i que sigui durant els dies posteriors quan es procedeixi a realitzar les inspeccions i comprovacions necessàries per determinar que l'establiment compleix la reglamentació en vigor, va explicar el ministre.

Tot es fa, evidentment, pensant en la crisi i en el tancament progressiu de locals comercials que està patint el país. La voluntat és facilitar al màxim l'obertura de nous projectes. Això sí, sembla que hi ha empresaris que s'ho prenen més amb calma. Cinca va assegurar que menys del 40% dels empresaris han aprofitat la simplificació de comerços, mentre que la resta segueix optant per la via llarga, la qual es pot allargar setmanes, fins i tot mesos.

I part dels que sí que ho sol·liciten acaben sobrepassant els cinc dies promesos per l'Administració. En resum, que alguna cosa d'aquest reglament no funciona i ara el Govern treballa per solucionar-ho. Aquest treball d'anàlisi i canvis es farà conjuntament amb els tècnics comunals de comerç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT