PUBLICITAT

Alcobé assegura a Pintat que el vial és «l'obra prioritària» del Govern

  • La manca de finançament manté l'aturada de les fases 3 i 4 i obliga a redissenyar la utilitat de la rotonda de connexió
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
L'estat en què es troba la nova rotonda de la Plaça Laurèdia, ahir Foto: ÀLEX LARA

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va desplaçar-se ahir al Comú de Sant Julià de Lòria per trobar-se amb el cònsol Josep Pintat. L'encontre va servir per tractar les diferents problemàtiques i demandes relacionades amb l'urbanisme de la parròquia, tot i que el gruix principal de la reunió va centrar-se en els treballs del nou vial de Sant Julià, que ha de permetre descongestionar el trànsit al centre de la localitat. De moment les fases 3 i 4 del vial segueixen aturades per la falta de finançament, tot i que Pintat va rebre el compromís d'Alcobé que aquest vial «és d'ebtre totes les obres de l'Administració, la més prioritària», segons va declarar el ministre. És a dir, passa per sobre la resta de projectes en previsió i també els que estan a l'espera de ser licitats.

Malgrat aquest compromís de l'Executiu cap a Sant Julià, la controvèrsia segueix sent la manera de trobar finançament. Ahir totes dues parts van avaluar les opcions actuals, per dissenyar quines són les millors fórmules per tirar-lo endavant, com l'opció d'emprar el mètode alemany que ja havia plantejat l'anterior Executiu socialdemòcrata. Tot apunta, però, i tal i com ja va avançar el ministre, que no es licitarà durant l'any vinent. Serà l'aprovació del pressupost el que ha de dictaminar si finalment si aplaçar o no la licitació d'aquests treballs.

Canvis a la rotonda / Tenint en compte aquesta situació, durant la reunió, en la qual també hi va assistir el president de la Comissió Tècnica d'Urbanisme, Esteve Comas, es va tractar també quina serà la funció de la rotonda de la plaça Laurèdia (eix central de tot el vial). Aquesta circumval·lació va estar dissenyada per acollir un volum important de vehicles, tant des de la vessant nord com sud de la localitat. La rotonda estarà plenament operativa al març de l'any vinent,període fixat per acabar la fase 4, mentre que la 3 s'enllestirà al desembre, segons va informar el ministre. La totalitat dels treballs ha costat 37,6 milions d'euros.

Però tenint en compte que poden passar anys fins que la fase 1 i 2 entrin en funcionament, rebrà de moment només la meitat dels vehicles previst. Per tot, Pintat i Alcobé van definir com modificar la circulació i adaptar-la a aquesta nova situació. Una de les opcions passa per instal·lar-hi una àrea verda. Cal tenir en compte que aquesta rotonda comportarà també l'ampliació de la plaça Laurèdia.

Posteriorment a l'encontre, el cònsol lauredià va qualificar la reunió de «molt positiva» i de «cordial», i va voler destacar que Alcobé ha estat el primer ministre del nou Govern que s'ha reunit amb el Comú de Sant Julià de Lòria.

De fet aquesta trobada amb Pintat s'emmarca en les reunions que Alcobé està realitzant aquestes setmanes amb tots els cònsols, per tal d'escoltar les seves demandes relacionades amb el territori. La setmana passada va ser el torn del cònsol de la Massana, Josep Maria Camp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT