PUBLICITAT

L'augment interanual de les importacions se situa al 2,8%

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una botiga de roba, un dels grups que més creix en importacions Foto: TONY LARA

El valor brut de les importacions del mes de juny s'ha situat en un total de 90.014.468 euros, segons va informar ahir el Departament d'Estadística. D'aquesta manera, la taxa interanual d'aquest indicador econòmic baixa respecte als dos meso anteriors i se situa en el 2,8% (al maig va ser del 4,7% i a l'abril del 3,6% a l'abril). Pel que fa a la comparativa mensual, aquest mes presenta un retrocés del 0,2%.

Estadística va exposar que l'augment del diferencial interanual s'explica en gran part per la positiva evolució que mantenen, des de l'inici del any, els dos grups que representen un terç del valor total de les importacions: alimentació i vestit i calçat.

Les dades mostren que en els últims mesos, han contribuït a aquesta tendència els grups joieria i begudes i tabac, que han mantingut diferencials interanuals per sobre del 10%. De tota manera, aquest mes, i malgrat es mantenen en variacions interanuals positives, aquestes han retrocedit significativament fins un 2,7% i un 1% respectivament.

Amb tot, des d'Estadística van assenyalar que les importacions totals encara es poden considerar en un context de contracció, principalment a causa de les menors importacions que han vingut registrant els últims anys els grups electrònica, transport, construcció i industrial. Amb la perspectiva de l'evolució dels últims dos anys, cap d'aquests grups apunta a una possible recuperació de les importacions a curt termini.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT