PUBLICITAT

Detingudes nou persones, sis d'elles menors, per furts

  • Dos dels implicats pretenien revendre el material robat a la seva botiga d'Escaldes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'estat en què va quedar una sala d'un centre educatiu després del furt. Foto: SFP

La Policia va informar ahir de la detenció de nou persones implicades en diversos furts amb força continuats, per uns fets comesos durant aquest mes i el mes passat. Segons va explicar el cos policial, almenys nou furts s'han comès a cinc centres escolars diferents d'Andorra la Vella i de Santa Coloma, així com a tres restaurants i a una granja d'Andorra la Vella. Entre el material que s'ha confiscat hi ha almenys catorze ordinadors portàtils, un retroprojector, diversos telèfons mòbils i altres objectes. El material té un valor total superior als 9.000 euros segons les primeres estimacions. Els lladres també van sostreure diners pendents de quantificar i van produir als locals nombrosos danys encara per valorar.

Les primeres investigacions dutes a terme pel cos de Policia indiquen que els joves haurien actuat en grup, accedint a l'interior dels establiments forçant portes o finestres i utilitzant eines (tornavisos principalment), també prèviament furtades. A tres dels centres escolars i a la granja van forçar quatre màquines expenedores de begudes, queviures i altres objectes, aconseguint en tres ocasions emportar-se la recaptació. Pel que fa als ordinadors portàtils i altre material electrònic, haurien estat oferts a algun responsable d'una botiga radicada a Escaldes-Engordany, que coneixent el seu origen il·lícit els hi va adquirir a un preu reduït amb la intenció de revendre'ls.

De fet, al domicili d'un dels dos detinguts relacionats amb aquest establiment s'hi van decomissar dos ordinadors portàtils i una càmera fotogràfica, així com tres telèfons mòbils i una consola de joc a la botiga, essent tot aquest material part del sostret en els fets investigats.

Control ‘in fraganti' / La Policia va informar que les investigacions es van iniciar arran del control d'un grup de quatre joves el passat 13 de juliol. Es tractava d'un resident filipí de 19 anys i un altre menor d'edat, que haurien intentat forçar un parquímetre, així com uns altres dos menors que van saltar una tanca d'un pati i van entrar a un espai de lleure per una finestra oberta. Aquest joves es trobaven en possessió de quatre tornavisos i unes tenalles, eines que haurien estat utilitzades per cometre els fets, a més d'una càmera fotogràfica digital amb carregador dins una motxilla amagada sota un vehicle, material que hauria estat sostret en altre lloc. Arran d'aquests fets, inicialment va quedar detingut el jove major d'edat.

Iniciada immediatament la enquesta per part del grup de delictes contra el patrimoni de l'Àrea de Policia Criminal, es va determinar que aquests joves amb altres persones estarien presumptament relacionats els furts amb força comesos en els centres educatius i altres establiments. Per tot, posteriorment la Policia va detenir els altres tres menors controlats inicialment i a altres tres menors més, així com un resident indi de 55 anys i un andorrà de 32 anys presumptament relacionats amb la recaptació i venda de part del material sostret.

Vuit ingressos a la comella / Els nou detinguts han estat posats a disposició judicial, quedant tots posteriorment ingressats al Centre Penitenciari de la Comella excepte un dels menors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT