PUBLICITAT

Canillo inaugurarà al setembre un nou camí a la Vall d'Incles

  • El refugi del Juclà s'ha reobert i el monòlit commemoratiu s'inaugurarà el 4 de setembre
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Casadevall observa el plànol del nou camí durant la inauguració, ahir. Foto: ANA / D. P.

El cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, va inaugurat ahir el nou camí Circular de la parròquia. Durant l'acte Casadevall va anunciar que, seguint amb aquesta línia de camins parroquials i interparroquials, l'11 de setembre s'inaugurarà un nou camí a la part obaga de la Vall d'Incles, «molt planer, sense gaire desnivell» va explicar el cònsol.

La inauguració del camí circular va emmarcar-se dins la celebració de la Festa Major de Canillo. A l'acte hi van assistir membres de la corporació canillenca, així com l'excap de Govern i conseller general, Jaume Bartumeu, i alguns consellers generals de Canillo, com Gerard Bàrcia o Celina Mandicó, va informar l'ANA. L'itinerari, que uneix diferents camins existents a la parròquia, té un desnivell de 554 metres i una ascensió acumulada de 1.476 metres. Està senyalitzat amb la flor de colors de la marca turística de la parròquia.

El nou camí discorre essencialment per dues grans zones: l'obac, principalment amb indrets boscosos on predomina l'avet, el bedoll i l'abarset; i la solana, on es pot gaudir dels paisatges de pastures i conreus, amb vegetació dominada pel pi roig, les escobes i el ginebró. Quant a la fauna, els animals associats a aquest ecosistema són el voltor, el gall de bosc, el trencalòs, la perdiu xerra, el porc fer, l'isard, el mufló, l'esquirol, el cabirol, la salamandra, el tritó pirinenc i la granota roja.

Reobertura del refugi / D'altra banda, Casadevall va informar que el refugi de Juclà ja s'ha reobert al públic i que la inauguració del monòlit que commemorarà les cinc víctimes de l'accident d'helicòpter es farà el proper 4 de setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT