PUBLICITAT

Suport a la catedral de la Seu per ser patrimoni de la humanitat

  • Mesquida expressa el recolzament de l'Estat a la candidatura de l'edifici romànic
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Joan Mesquida, acompanyat d'Albert Batalla en la seva visita a l'Espai Ermengol. Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El secretari general de Turisme i Comerç Interior espanyol, Joan Mesquida, va manifestar que «la candidatura de la catedral de la Seu d'Urgell per a ser patrimoni de la humanitat per la Unesco [Organització de les Nacions Unides per a l'Educació,la Ciència i la Cultura] tindrà tot el suport de l'administració turística espanyola». Mesquida va fer aquestes declaracions estant de visita a la capital de la comarca de l'Alt Urgell, i va aprofitar per exposar que Espanya és l'Estat que «té més llocs declarats patrimoni de la humanitat de tot el món», cosa que atribueix al fet que «es fan les coses bé, s'han de fer estudis i preparar molt bé la documentació». El secretari de Turisme va dir que «pel que representa la catedral i pel seu estil arquitectònic, l'única catedral romànica de Catalunya, ja és un valor per si mateixa», va recollir l'ACN.

L'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, va manifestar la seva satisfacció per l'oferiment de Mesquida de donar suport a la candidatura de la catedral de la Seu. En aquest sentit, Batalla va explicar que «s'han començat a fer gestions i ja ens hem reunit amb l'ambaixador espanyol davant la Unesco». En la mateixa línia que el secretari general de Turisme, l'alcalde va afirmar que «s'han de fer les coses pas a pas i bé perquè tingui un resultat bo per la ciutat».

5.000 VISITES A L'ESPAI ERMENGOL / La visita Mesquida a la Seu d'Urgell s'emmarcava en el conveni de col·laboració signat entre l'ajuntament de la Seu i la Secretaria de Turisme i Comerç Interior del govern espanyol per a la promoció de l'Espai Ermengol. Aquest equipament va tenir un cost total d'1,3 milions d'euros, que en part van ser pagats pels fons europeus Feder, per Turespaña i el propi Ajuntament de la Seu. Concretament, 630.000 euros corresponen a la subvenció Feder, 500.000 euros per Turespaña i la resta, prop de 170.000 euros, van ser posats per part de l'ajuntament.

Batalla es va mostrar molt satisfet ja que en els quatre primers mesos de funcionament del nou equipament, aquest ja ha rebut més de 5.000 visites. L'espai compta amb un centre d'acollida turística a la planta baixa, i aquest estarà relacionat amb un programa turístic de la Generalitat anomenat Rutes Comtals.

A la primera planta hi ha una gran exposició de la ciutat de la Seu, des dels seus orígens fins a la ciutat contemporània, passant per totes les èpoques que ha viscut la ciutat. A la segona planta es troba una gran exposició del que Batalla considera «el producte estrella de la ciutat, el formatge». El formatge serveix de fil conductor per a explicar l'economia de la zona i els diferents productes agroalimentaris que es produeixen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT