PUBLICITAT

I encara li sobren 4 hores

  • Heras guanya i s'avança a les previsions per arribar a les 14.00h completant la Ronda dels Cims en 30 hores
IVÁN MOURE
ORDINO

Periodic
Heras arriba caminant, exhaust, a la línia de meta ubicada al centre d'Ordino ovacionat pel públic, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Cent trenta-vuit atletes que les persones normals consideren superhomes es van aventurar ahir a tastar una carrera única com és la Ronda dels Cims. Cent trenta-vuit herois que només per acabar i fins i tot per fer la meitat dels 170 quilòmetres que cobreixen aquesta cursa d'ultra fons mereixen un monument. Però el cas de Miguel Heras és ja el summum.

Divendres, al tancament de l'edició –cap a les deu de la nit– el corredor de Béjar (Salamanca) era el líder destacat, amb 1h 20min d'avantatge sobre els seus perseguidors i voltant el quilòmetre 90. Segons els pronòstics de l'organització havia de passar pel punt de Sant Julià, al km 86, cap a les onze de la nit. Superava en una hora les previsions i tothom pensava que afluixaria el ritme, que era pròxim als 10km per hora. Però no. Va ser tot el contrari. Ahir va aparèixer al poble d'Ordino amb temps per dinar, a les 14.04 hores, quan el full de previsions l'esperava passats dos quarts de sis de la tarda. Es va avançar als aconteixements en més de 3,5 hores. Estratosfèric. Inhumà. No hi han adjectius.

Heras va fer 170 quilòmetres amb 15 ports de muntanya, 12.700 metres de desnivell que li marcaven el seu rellotge i sense dormir ni aturar-se a descansar, en 30h 4min 40s. «No podia parar perquè si pares et pillen», va comentar amb la veu pausada, baixa. «Volia felicitar a tota la organització, als voluntaris, els quals estava recordant ara en aquest últim tram i a tota Andorra en general», va dir a l'arribada sota una atronadora ovació de tots els presents.

Heras podia haver fet fins i tot una bacaina perquè el segon, el també admirable Òscar Pérez, va arribar a les 15.46h, 1h 44 minuts més tard. A les 17.36, l'hora que s'esperava el primer classificat, va arribar a la meta David Garcia, que va completar el podi i el quart lloc va ser per al primer andorrà, el bomber Jordi Rosell, que va arribar cap a les vuit del vespre sense el seu germà Carles, que tenia llagues als peus.

ALTRES GUANYADORS / La festa de la Ultra Trail Vallnord, que va dotar d'un gran ambient el centre d'Ordino, va tenir d'altres protagonistes. En la Ronda per relleus va vèncer l'equip de Juanjo Barrio, Esteve Moreno, Xavier Cadena i David Julià, qui només creuar la meta –li va sortir de l'ànima– va exclamar: «¡Això és massa!».

De les proves que van començar divendres a les onze de la nit, la Ultra iniciàtic va tenir com a guanyador a Sébastien Buffard, que va trigar poc més de 14 hores en fer els 102 quilòmetres; en la Ultra mític, de 112km es va imosar Bruno Bareilles, amb una marca de 20h 34min.

Al Trail (35 km) que havia començat a les nou del matí, va vèncer Alfredo Gil, de Béjar com Heras amb un temps de 4h 32min 41s tot i tenir un esguinç. Avui, la Solidaritrail (10 km) i continuaran arribant més herois de les altres cinc curses.

 

Per consultar el resultats,aquí



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT