PUBLICITAT

Els «bandarres» del món del tuning

  • Els amants del retoc dels vehicles exposen el seu treball a Encamp tot el cap de setmana
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Alguns dels vehicles exposats ahir al Prat Gran d'Encamp. Foto: ÀLEX LARA

El vehicle és un objecte de culte i fins i tot considerat obra d'art per alguns conductors. Mostra d'aquesta dèria per retocar i aplicar canvis als cotxes al gust del seu propietari és la concentració de vehicles tuning que se celebra aquest cap de setmana al Prat Gran d'Encamp. Han arribat de diferents punts de la Península, disposats a endur-se algun dels 120 premis que es repartiran entre els que es consideren els millors automòbils tunejats.

Es tracta d'un món de culte al vehicle que intenta eliminar alguns dels estereotips que arrosseguen. «Se'ns veu una mica com a bandarres», va reconèixer a l'ANA Andrés Liarte, de Saragossa. Aquest jove de 23 anys assegura que és un tòpic per culpa «de pel·lícules on surten cotxes tunejats i fan curses il·legals, però aquesta no és la realitat». Liarte va explicar que el cotxe li va costar 700 euros i l'ha anat arreglant amb l'ajuda del seu germà. «El cotxe estava fet una pena... hem hagut de fer la xapa, la pintura, els interiors, l'equip d'àudio, i el motor», va explicar. I la seva passió no s'acaba de moment. Ja està pensant en el pròxim pas: «canviaré l'escapament i la suspensió, això és un pou sense fons».

Des d'Àvila va venir Jesús Lorenzo amb la seva parella. Per a Lorenzo, el tuning és condicionar el cotxe al teu gust, «tot i que mai estàs conforme i sempre l'intentes millorar». I és que en el seu cas, té un cotxe de dos anys al qual ja li ha canviat el maleter tres cops, i ha invertit uns 4.000 euros en total. Ara el projecte és acabar de polir alguns detalls i començar a personalitzar el cotxe de la seva parella.

Alta demanda

Joan Castro, un dels organitzadors de l'esdeveniment, va explicar que el motiu de la celebració d'aquesta concentració és degut a la forta demanda de molts conductors estrangers i també del país. L'organitzador va assegurar que a Andorra «agrada molt el tuning», però la problemàtica amb la que es troben és que no hi ha botigues ni tallers especialitzats. La solució que troben els residents, llavors, és fer-s'ho ells mateixos, amb les seves eines i amb els amics.

Avui es clourà la trobada encampadana amb l'entrega dels prop de 120 premis. Per exemple es concedirà el top tres professional, als modificats al 100%, als clàssics, als casolans (modificats a mà pel mateix propietari), a la millor il·luminació o al cotxe més rebaixat, entre d'altres etc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT