PUBLICITAT

Canillo inaugura un camí parroquial de 33 quilòmetres

  • L'itinerari té un desnivell de 554 metres i una ascensió acumulada de 1.476 metres
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Mapa de situació del nou camí circular. Foto: COMÚ DE CANILLO

El Comú de Canillo inaugura avui al migdia un camí de 33 quilòmetres que dóna el tomb a tota la parròquia i que ha anomenat Circular de la parròquia de Canillo. L'itinerari, que uneix diferents camins existents a la parròquia, té un desnivell de 554 metres i una ascensió acumulada de 1.476 metres, i està senyalitzat amb la flor de colors de la marca turística de la parròquia.

El nou camí discorre essencialment per dues grans zones: l'obac, principalment amb indrets boscosos on predomina l'avet, el bedoll i l'abarset; i la solana, on es pot gaudir dels paisatges de pastures i conreus, amb vegetació dominada pel pi roig, les escobes i el ginebró.

Quant a la fauna, els animals associats a aquest ecosistema són el voltor, el gall de bosc, el trencalòs, la perdiu xerra, el porc fer, l'isard, el mufló, l'esquirol, el cabirol, la salamandra, el tritó pirinenc i la granota roja.

Al llarg del recorregut es poden albirar diferents paisatges com els pics del Casamanya, el de l'Estanyó, el de l'Alt de Juclà i el d'Escobes, així com les valls glacials de Montaup, del Riu, la Coma de Ransol i la Vall d'Incles.

El Comú ha instal·lat rètols explicatius del circuit a Canillo i a Soldeu, poblacions des d'on s'aconsella que s'iniciï el recorregut. És accessible per tothom i es pot començar des de qualsevol punt, tot i que la corporació recomana que si es vol fer íntegrament es gaudeixi de bona forma física o es faci per etapes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT