PUBLICITAT

Heras domina la primera jornada de la Ronda del Cims amb claredat

  • Capdevila és sisè i també hi han en competició els relleus i els Ultra mític i iniciàtic
I. MOURE
ORDINO

Periodic
Els corredors dels relleus de la Ronda, en la sortida d'Ordino. Foto: ÀLEX LARA

Ahir a les vuit del matí, amb una temperatura que rondava els vuit graus al centre del poble d'Ordino i amb un cel completament blau es va produir l'explosió d'adrenalina d'una prova única com és la Ronda dels Cims, una bogeria de cursa de muntanya amb 170 quilòmetres que va tenir a la línia de sortida a 138 corredors dels 141 que havien fet la inscripció en l'individual.

Tanta expectació que havia aixecat la cursa d'ultra fons que organitza Cims Màgics no va quedar en va: públic i atletes estaven ansiosos per sentir un tret de sortida que només sentir-se va fer augmentar els decibelis de la zona, amb continus crits d'ànim que ja es necessiten des del primer segon per a uns superhomes que segons les previsions arribaran entre avui a les 17.30 hores i les 20.00 hores de demà.

Tot i els càlculs d'arribada del grup capdavanter pels diferents punts de control Miguel Heras estava trencant els pronòstics avançant-los en una horaal tancament de l'edició d'ahir, cap a les deu de la nit. Heras va dominar de principi a fi la primera jornada [fins l'hora citada] i aventatjava en 1h 20min als seus perseguidors, Salvador Calvó i Òscar Pérez. Ell havia deixat enrere Sant Julià –quilòmetre 86– i s'enfilava cap a Naturlàndia mentre el segon i el tercer passaven per la Margineda –km 70.

A les deu del matí també es va donar el tret de sortida a la Ronda dels Cims per relleus, amb nou equips participants que encara corrien al tancament de l'edició, tot i que la organització no tenia encara dades sobre les classificacions provisionals tot i que el primer classificat s'espera per a les 12.45 h i de l'últim cap a les vuit del vespre de demà.

Segons l'agenda de la organització a les onze de la nit van començar la Ultra mític, de 112 km, que preveu l'arribada del guanyador a les cinc de la tarda i de l'últim a les 14.00h de demà i la Ultra iniciàtic (103 km) que espera el primer a les 13.45 h i el darrer valent a les 14.00 hores de demà. El trail, de 35 km, arrenca aquest matí a les nou i demà, el Solidaritrail. Això és una festa.

 

SEGUEIX LA CARRERA, AQUÍ


 

Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT