PUBLICITAT

Llibertat provisional

  • La psiquiatra surt de la Comella a l'espera de la resolució del 29 i podrà reincorporar-se al seu lloc de treball
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bruni s'abraça al seu pare, instants després de conèixer la resolució favorable del TS, ahir. Foto: ANA / M. T.

La fugida a Alemanya de Peter Tinnemann amb la seva filla el passat diumenge, durant un règim concedit de visites al Centre de Menors de la Gavernera, ha comportat un nou gir en el cas judicial sobre Rosamaria Bruni. I és que el Tribunal Superior ha tingut en compte «l'últim esdeveniment del pare» a l'hora de resoldre sobre la petició de llibertat provisional realitzada per la defensa de Bruni, va explicar l'advocada Laura Rodríguez. Aquest fet, juntament amb «l'arrelament al país de la nostra defensada», van ser els principals detonants perquè el Tribunal Superior decidís ahir, al voltant de les dues del migdia, concedir la llibertat provisional a la metgessa.

Es tanquen així gairebé 100 dies d'internament al Centre Penitenciari de la Comella. La psiquiatra italiana roman des d'ahir a l'espera de la resolució definitiva sobre la demanda d'extradició d'Alemanya a casa seva, acompanyada del seu pare i familiars. Aquesta es farà efectiva el proper 29 de juliol. Rodríguez, que ahir va ocupar l'absència a la Batllia de l'advocat Francesc Badia, va voler deixar clar, amb tot, que la «bona notícia» rebuda «no prejutja l'altra». És a dir, que en un principi la concessió de llibertat provisional no és un símptoma directe que el superior hagi decidit no concedir l'extradició de Bruni. El que sí que deixa palès és que el TS considera que ha desaparegut el risc de fuga de la psiquiatra italiana.

alegries a la batllia / Bruni va comparèixer a la Batllia passades la una i mitja del migdia, i tenint en compte el rostre que va mostrar a l'entrar a la sala, coneixia prèviament el que la secretària del Tribunal Superior li anava a comunicar. Als passadissos, el seu pare i familiars, que no van poder entrar per escoltar la resolució ja que no es tractava d'una vista pública, s'abraçaven amb satisfacció. Però l'abraçada més emotiva va arribar passats els deu minuts després que Bruni entrés a la sala. Va sortir disparada cap al seu pare amb un somriure d'orella a orella.

Des de llavors, la metgessa està en règim de llibertat provisional. Ahir a les 4 de la tarda va presentar-se de nou a la Batllia i ja va poder sortir al carrer sense la custòdia dels agents policials. L'únic requisit a partir d'ahir i fins al proper divendres 29 és que haurà de presentar-se cada dilluns a la Seu de la Justícia. A més, se li ha retirat el passaport per impedir que pugui marxar del país, va explicar Rodríguez.

La lletrada va voler agrair el «gest d'humanitat» que va tenir el Superior amb l'afer, i va exposar que un cop a fora, podrà dur a terme «més accions per poder recuperar la seva filla, ja que a la presó ho tenia difícil». Badia i Rodríguez li faran d'intermediaris.

Ara Bruni confia en recuperar la normalitat de la seva vida el més aviat possible, tal i com va informar la seva advocada. Una de les prioritats és la reincorporació al lloc de treball, dins l'àrea de psiquiatria de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Segons Rodríguez, les dues parts estan interessades en aquesta reincorporació i de fet «a partir de dilluns vinent» es pot començar ja a fer efectiva.

Amb tot, es tanca un dels capítols d'aquest complex cas Tinnemann-Bruni, que encara conserva diversos fronts oberts de consideració. Un d'ells, l'ordre de recerca i captura de Tinnemann realitzada per les autoritats andorranes i l'obertura de diligències per un presumpte segrest de menors. Ahir mateix el ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila, va informar a l'ANA que de moment no hi ha cap novetat en relació a la menor, que es troba a Berlín amb el seu pare, on hi resideix i treballa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT