PUBLICITAT

Ferrer es planteja presentar una qüestió de confiança al Comú

  • La cònsol d'Andorra la Vella recorda al PS que els compromisos adquirits són a dues bandes
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Ferrer, a la roda de premsa posterior a l'última reunió de cònsols, que va tenir lloc a Andorra la Vella. Foto: ÀLEX LARA

Rosa Ferrer està valorant la possibilitat de presentar una qüestió de confiança al Consell de Comú d'Andorra la Vella si el Partit Socialdemòcrata (PS) «porta fins a l'últim extrem» la petició que abandoni el seu càrrec com a consellera comunal, cosa que implicaria, de retruc, la renúncia a ser cònsol major d'Andorra la Vella. Ferrer, que s'ha pres uns dies de vacances, es va mostrar reticent a fer cap declaració després de saber que el comitè local del PS li ha enviat una carta on li formulen la petició de deixar el càrrec, però en qualsevol cas va subratllar que, si bé és cert que ella es va comprometre a fer aquest pas si mai es donava de baixa del partit, també ho és que «el compromís és a dues bandes». En aquest sentit, la cònsol de la capital, i ara exmilitant del PS, va lamentar actituds per part d'algunes que havien estat companys de files i va assegurar que per davant se li han dit una cosa, mentre que per darrere se n'han fet unes altres.

El comitè local del PS ha decidit enviar una carta a la cònsol major, Rosa Ferrer, on li demanen que renunciï al seu càrrec de consellera de Comú. Aquesta petició, segons assenyalen en una missiva que els socialdemòcrates van enviar ahir mateix tant a la interessada com als mitjans de comunicació, és conseqüència de la decisió de Ferrer de donar-se de baixa del PS. La carta li recorda que aquesta demanda es fonamenta en el compromís que havia adquirit anteriorment: «Com sigui que vas ser elegida consellera del Comú d'Andorra la Vella encapçalant la candidatura del Partit Socialdemòcrata-L'Alternativa en les eleccions comunals de desembre del 2007, el comitè local d'Andorra la Vella va considerar que ens corresponia demanar-te que, en coherència amb la declaració personal que vas signar el mes d'octubre del 2007 i d'acord amb el que diuen els estatuts del partit, renunciïs al càrrec de consellera de Comú pel qual vas ser elegida».

REFLEXIONANT-HI / Ferrer va reconèixer haver signat aquest compromís, però, després de tot el que ha passat les últimes setmanes, va assegurar que s'està plantejant seriosament presentar una qüestió de confiança al Comú, per dirimir si efectivament té la confiança de la majoria dels consellers –siguin del color que siguin, és clar.

La cònsol major és conscient que, passi el que passi finalment –acabi presentant una qüestió de confiança o li acabin presentant una moció de censura els consellers socialdemòcrates que són més propers al plantejament del comitè executiu del partit–, els mesos que queden d'aquí fins a les eleccions del desembre seran «durs i difícils».

En realitat, Ferrer es referia tant a la seva situació personal en relació amb el càrrec que ostenta i la pinça que li poden fer antics companys, com a les conseqüències que pot tenir tot plegat sobre la gestió comunal. «Estem en un moment prou delicat, a nivell general però també a nivell de parròquia i de Comú, i els ciutadans no entendran que ens dediquem a altres qüestions que tenen poc a veure amb els problemes reals i del dia a dia».

DECISIÓ DEL COMITÈ / El comitè local d'Andorra la Vella es va reunir i va decidir demanar a Ferrer que «formalitzi la seva renúncia al càrrec», després d'analitzar la situació des de l'òptica del que estableixen els estatuts del partit, que recullen que «els membres que hagin estat elegits per a un càrrec públic en representació del PS i que es donin de baixa han de renunciar alhora al càrrec polític o institucional. La carta, signada pel coordinador del comitè local, Àngel Dalmau, assegura que respecten la seva decisió personal, però que la baixa, que es va fer efectiva el 5 de juliol, «comporta unes conseqüències indefugibles».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT